Home » Disturbance – Tox Populi

Disturbance – Tox Populi

door Filip van der Linden
136 views 1 minuten leestijd

Ook in Nederland zijn er nog punkbands die het vuur brandend houden. Disturbance houdt zich op ergens waar Oi-, street- en anarcho-punk samenkomen, met veel politiek en maatschappijkritiek, veel energie en altijd makkelijk mee te brullen songs. Denk aan het oude werk van de Britse oerpunkbands als Sham 69, UK Subs, The Exploited, The Damned en Cockney Rejects, of aan Funeral Dress, The Agitators en Discipline.
 
Op hun nieuwe album Tox Populi krijgen die van Disturbance vocale bijstand van Sparky Philips van psychobilly-punkband Demented Are Go en van de Belg Bart Raats op trompet. Maar de hoofdmoot is toch snelle oerpunk die aanzet om te pogoën en mee te brullen.
 
Instant-klassiekers zijn The Virus, For You, Anvil Of Hate en Spirits. Enkel op The Dark wordt het gaspedaal niet van bij het begin helemaal ingedrukt en is er even wat ruimte voor nuance. Dat levert meteen één van de sterkste nummers op.
 
Tox Populi is heerlijke old-school-punk met meer vuur en overtuiging dan de meeste nog overlevende Britse oerpunkbands vandaag nog brengen. Live zal deze band vast nog vlotter weten te overtuigen, maar ook deze studio-opname is absoluut een aanrader.
 
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00