Home » Diverse Artiesten – Dark Nouveau

Diverse Artiesten – Dark Nouveau

181 views 1 minuten leestijd

Scott Walker was een Amerikaans singer-songwriter. Hij werd wereldwijd bekend met het trio The Walker Brothers. In het begin van zijn carrière was hij bekend onder de artiestennaam Scotty Engel. Zijn echte naam luidt Noel Scott Engel, geboren op 9 januari 1943 en op 76-jarige leeftijd overleden op 22 maart 2019.
Als eerbetoon aan deze kunstenaar heeft Metropolis Records het compilatie album Dark Nouveau uitgebracht. Het label staat bekend als toonaangevend in het uitbrengen van alle vormen van donkere muziek. Op dit album met in totaal 24 nummers staan bekende namen uit de post-punk, industrial, synthwave en dark wave, inclusief sub-stromingen. Je treft onder meer nummers aan van She Past Away, Ash Code, Hante., FTR, NOIR, Seeming, Dead Leaf Echo, en een remix versus samenwerking tussen Decedent en Slighter.
Tijdens zijn legendarische carrière vestigde Scott Walker zich niet alleen als een eminente componist en producer, maar werkte hij ook samen met enkele van de meest gevierde artiesten zoals David Bowie, Mark Knopfler, Billy Ocean, Brian Eno en Daniel Lanois. Hij componeerde ook soundtracks als Pola X (met cameo’s van Rammstein’s Till Lindemann en Christoph Schneider), The World Is Not Enough en Vox Lux (zijn definitieve release in december 2018).
Dit schijfje staat garant voor ruim vijf kwartier lekkere muziek tijdens de zomervakantie. Maar kan natuurlijk ook dienst doen als muzikaal tapijt tijdens de donkere dagen die ongetwijfeld weer komen gaan.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00