Home » Divine Ascension – The Uncovering

Divine Ascension – The Uncovering

door Edwin Knip
168 views 1 minuten leestijd

Australische progessive metal, hard en melodieus.
Het is alweer het derde album van dit Australische viertal dat bestaat uit zangeres Jennifer Borg, gitarist Karl Szulik, bassist Jason Mercaris en drummer Luke Wenczel. Het vorige album Liberator bracht de band naar Europa voor een uitgebreide toer als support act van Stratovarius en Gloryhammer. Daarnaast hebben ze heel Australie doorgereisd als support act van Blind Guardian. Kort samengevat: live zit het wel goed met deze band.
De nummers zijn doorspekt met synthesizergeluiden en ook de drie muzikanten weten een stevige muur van geluid op te zetten. Borg heerst, zij is de muziek de baas en komt ogenschijnlijk vrij eenvoudig boven het muzikale geweld uit. Ze heeft een krachtige en aangename stem. In het mooie Pursuit Of Desire zingt ze een duet met Tom S Englund (Evergrey).
De eerste single van het album is Evermore. Het nummer zal de aandacht moeten vestigen op het nieuwe album, de band wil wereldwijd meer fans bereiken met de elf nieuwe nummers op dit album. Evermore is een snel, uptempo nummer met gitaar riffs in de hoogste versnelling, vergezeld van de krachtige stem van Borg, gebundeld in een aanstekelijk nummer.
De nummers zijn stuk voor stuk sterke composities, The Fallen, Revolution Phase en Bittersweet Divide om er maar eens een paar te noemen. Volkomen willekeurig, want de nummers doen niet voor elkaar onder. Het album wordt afgesloten met den mooie intieme ballad Vultures. In dit nummer overheersen de synthesizerklanken en wordt er een subtiel geheel gevormd met de breekbare vocalen van Borg. Elf sterke nummers op een top album!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00