Home » Maple – Maple

Maple – Maple

door Edwin Knip
109 views 1 minuten leestijd

Een aanstekelijke portie fuzzpop met invloeden uit de powerpop, britpop en Amerikaanse indie. En dat gewoon uit Amsterdam.
Een jaar na het verschijnen van de single Eat Your Dog is het dan nu toch eindelijk tijd voor het uitstekende debuutalbum van dit Amsterdamse kwartet. Zanger-gitarist Jordy Sanger neemt de luisteraar bij de hand op een route langs mooie, afwisselende liedjes. Er wordt onderweg geflirt met garagerock, met koortjes en met aanstekelijke drumritmes. Het album duurt iets minder dan veertig minuten maar zorgt voor een aangename luistertijd.
De vocalen van Sanger roepen herinneringen op aan de begintijd van Oasis, zeker in een nummer als Spiders In Your Dreams. Lekker vertrouwd en toch nieuw. De andere leden van het kwartet muzikanten zijn drummer Duncan Daalmeijer, gitarist-zanger Robbi Meertens en bassist Darek Mercks. De vier spelen al langer samen, eerst onder de naam Orange Maplewood en nu sinds een klein jaar onder de naam Maple.
Met de naamswijziging verandert ook de muzikale koers en de band neemt in Frankrijk het debuutalbum op. Van het mooie, intieme Mr. Wonderday tot het felle Eat Your Dog, de band weet de luisteraar te boeien. Muzikaal is het interessant, subtiel gitaarwerk in het ene nummer tot wat sneller, ruiger gitaarwerk in The Pusher. Deze laatste is een lekker up tempo nummer met een fijne ruige gitaarpartij waarmee de boel even opgeschud wordt.
In tien sterk gecomponeerde nummers bewijst Maple bestaansrecht te hebben. En live is dat op 3 november in Amsterdam, in Cinetol te zien.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00