Home » Djinn-Ghül – Mechalith

Djinn-Ghül – Mechalith

door Jochem van der Steen
250 views 1 minuten leestijd

DJINN-GHÜL werd in 2017 opgericht door Grant Nachbur (Nephrectomy, ex-Ritual Aesthetic) en Junior Patiño (Rotten Vomit, Voraraephilia). Het idee was een sound te vervaardigen die speelde met de conventies van de death metal. Daar zijn ze met deze EP redelijk in geslaagd.
Een elektronisch, industrial drumgeluid, death metal riffs en een gruntende brulboei. Jawel, zoals ze zelf in hun bio ook al aangeven, is dit te vergelijken met een heel vroege Fear Factory.
Het klinkt allemaal lekker lomp en vrij zompig zoals ouderwetse Florida death metal, maar de drumcomputer geeft het een interessant, eigen sausje. Wellicht wordt het daardoor voor death metal puristen wel wat te elektronisch.
De genoemde combinatie is vrij overweldigend, een beetje zoals een goederentrein die voorbij raast en je de wind door de broek jaagt. De BPM zijn niet te tellen. Daarom is de duur van de EP met vier nummers wat mij betreft ook wel voldoende. Het knalt even lekker, maar daarna hebben je zintuigen toch echt wel even behoefte aan een adempauze.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00