Home » Dog eat Dog, Backtrack, 100 Demons en Bishops Green maken line up The Sound of Revolution compleet.

Dog eat Dog, Backtrack, 100 Demons en Bishops Green maken line up The Sound of Revolution compleet.

door Dave van Hout
124 views 4 minuten leestijd

Met de toevoeging van Dog Eat Dog (USA), Backtrack (USA), 100 Demons (USA) en Bishops Green (CAN) is de line-up voor de tweede editie van The Sound Of Revolution compleet! Verdeeld over twee podia staan er op zaterdag 4 november zestien bands op het hardcore punk festival, wat ook in 2017 weer neerstrijkt in Klokgebouw Eindhoven. Eerder waren reeds bekend gemaakt: Sick Of It All (USA), Cro-Mags (USA), Stars and Stripes (USA), H2O (USA), Cold World (USA), No Turning Back (NL), No Warning (CAN), Slapshot (USA), Wisdom In Chains (USA), Lion’s Law (FR), Knuckledust (UK) en Strenght For A Reason (USA).
Wie kent ze nu niet, de nummers ‘No Fronts’ en ‘Who’s the King’ van het album ‘All Boro Kings’ van Dog Eat Dog? Speciaal voor en op The Sound Of Revolution zal de band uit New Jersey, die in de jaren negentig als één van de eersten hardcore punk met rap durfde te combineren, het album ‘All Boro Kings’ integraal spelen. Martijn van den Heuvel is enorm blij met de toevoeging van Dog Eat Dog aan de programmering van TSOR17: “Onvergetelijk zijn ze, de wereldberoemde beelden van de show van Dog Eat Dog op Dynamo Open Air in 1995, waar John op een surfplank over het publiek surft en waarbij er zóveel mensen springen dat er uiteindelijk een lichte aardbeving gemeten was. Laten we eens kijken of we dat, 22 jaar later, kunnen evenaren, wanneer de saxofoon straks de melodie weer inzet van ‘Who’s The King’!
Net zoals Cold World en No Warning vliegen ook het New Yorkse Backtrack en 100 Demons uit Connecticut voor een exclusieve show naar Eindhoven. Dat zet de teller dus op vier exclusieve optredens op The Sound Of Revolution.
De jongens van Backtrack hebben in Europa al laten zien dat ze de toekomst van NYHC zijn. Met hun moderne klassiekers ‘Darker Half’ en ‘Lost In Life’ bewijst de band dat NY hardcore meer leeft dan ooit en niet alleen bij de oude generatie bands. ”Met Sick Of It All, Cro-Mags en H20 is NYHC natuurlijk al goed vertegenwoordigd op TSOR17, maar ik wilde er ook graag een band bij die de jongere generatie aanspreekt en dat is precies wat Backtrack doet! Ik verwacht niets anders dan een compleet gekkenhuis voor en op het True Spirit podium tijdens het optreden van Backtrack. En daar kijk ik enorm naar uit!”, aldus Martijn.
Touren doet 100 Demons al een tijdje niet meer. Dat de metalcore band op The Sound Of Revolution speelt is dus vrij uniek. Met hun 19-jarig bestaan en twee klassiekers op zak, wordt 100 Demons omarmd door iedereen die van HARDcore houdt. “Ik heb een speciale band met 100 Demons. Het was namelijk de eerste Amerikaanse band waar No Turning Back ooit mee getourd heeft, alweer 13 jaar geleden. Een tour om nooit te vergeten, met geweldige shows”, zegt Martijn. Al die tijd heeft Martijn contact gehouden met de band en hebben ze elkaar vaak opgezocht in zowel Amerika als Europa. November duurt nog lang, maar Martijn kijkt al enorm uit naar die volgende ontmoeting!
De laatste band die we toevoegen aan de line up van The Sound Of Revolution 2017 is een van de beste street punk bands van dit moment: Bishops Green. Opgericht in 2011 is de Canadese band in zes jaar tijd uitgegroeid tot een welkome gast op alle Europese hardcore punk festivals en in dat rijtje mag en zal The Sound Of Revolution natuurlijk niet ontbreken. Martijn: “Ik kan niet wachten om mee te zingen met Bishops Green tijdens hun show op TSOR. Naar de muziek van Bishops Green luister ik elke dag en ik ken werkelijk iedere song. Voor mij persoonlijk wordt het optreden van Bishops Green één van de hoogtepunten van de dag en ik heb begrepen dat de band bezig is met een nieuw album, dus kan ik zelfs uitkijken naar nieuwe nummers! Oi!”
The Sound Of Revolution 2017
Met: Sick Of It All (USA), Cro-Mags (USA), Stars and Stripes (USA), H2O (USA), Cold World (USA), Dog Eat Dog playing ‘All Boro Kings’ (USA), No Warning (CAN), No Turning Back (NL), Slapshot (USA), Backtrack (USA), 100 Demons (USA), Wisdom In Chains (USA), Lion’s Law (FR), Bishops Green (CAN), Knuckledust (UK) en Strenght For A Reason (USA).
Zaterdag 4 november 2017
Klokgebouw Eindhoven
Deuren open: 12.00 uur
Aanvang: 13.00 uur
Ticketprijs: € 25 (excl. servicekosten)

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00