Home » Downes Braide Association – Skyscraper Souls

Downes Braide Association – Skyscraper Souls

door Edwin Knip
112 views 2 minuten leestijd

Progessieve rock in een geweldige uitvoering met tal van grote namen.
Een album vol met grote namen, een samenwerking die leidt tot een geweldig album. Dat is Skyscraper Souls in één zin. Geoffrey Downes is legendarisch in de prog wereld, hij speelde in The Buggles, Asia en Yes, en hij schreef mee aan hits als Heat Of The Moment en Video Killed The Radio Star. Chris Braide is zanger, componist en producer. Hij schreef en produceerde nummers voor een hele reeks aan artiesten waaronder Lana Del Rey, Britney Spears, David Guetta en Beyonce. Deze heren zijn geen onbekenden meer in de muziekwereld en dat schept verwachtingen.
Op het album worden ze ondersteund door bassist Andy Hodge en drummer Ash Soan. Deze laatste speelde ook met Trevor Horn, Faitless, Adele en Robbie Williams om maar een paar artiesten te noemen. Daarnaast wordt er een beroep gedaan op gastzangers als Andy Partridge (XTC), Kate Pierson (B52s) en Marc Almond. Het album is een mengeling van progessive rock en pop. Hier en daar valt de band even terug op jaren 70/80 pop en klinken er wat ‘trucjes’ zoals Electric Light Orchestra die ook gebruikte. Het gevolg is een erg toegankelijk en prettig in het gehoor liggend album.
Het titelnummer duurt bijna twintig minuten. Downes heeft altijd een voorliefde gehad voor lange nummers zoals Tubular Bells, dus is het niet raar om dan zo’n lang nummer tegen te komen op het album. Partridge zingt Glacier Girl, een nummer met veel piano begeleiding. Hij zingt ook op Darker Times. Op beide nummers weet hij de perfecte sfeer te creëren met zijn vocalen. Matthew Koma zingt het mooi Angel On Your Shoulder. Skin Deep wordt gezongen door Marc Almond.
Door de wisselende vocalen en de doordachte melodieën is dit album van hoog niveau, een absolute must voor fans van dit genre. Downes weet in zijn composities onverwachte elementen en wendingen te stoppen. Ook de teksten van Braide zijn sterk. Skyscraper Souls is de plaats waar iedereen zich thuis zou moeten voelen in deze oneerlijke wereld.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00