Home » DRAW – Out of my hands

DRAW – Out of my hands

door Wendy Steenmans
140 views 3 minuten leestijd

DRAW out of my hands, het eerste album van zanger/voice-imitator Ward Palmen met hulp van o.a. Axel Lindelauf (ex-Volumia!) en Tony Miracle (arrangeur voor o.a. Earth Wind and Fire).
Op het eerste album laat Ward horen dat muziek vooral uit liedjes bestaat. De stijl ligt comfortabel tussen rock en pop in.
Het album bevat een aantal autodidactische teksten uit de periode 2007-2009, uitgewerkt in brede arrangementen, hier en daar ondersteund door violen. Een schare aan muzikanten maakt van de simpele arrangementen pakkende songs die lang blijven hangen. Het album is geproduceerd, gemixed en gemasterd door niemand minder dan Erwin Musper. Hij was o.a. verantwoordelijk voor werk van Van Halen, The Scorpions, Doe Maar en Anouk. In een koude maand in Cincinnati (US) werden in de Bamboo-room Studios de opnames van 12 songs en 2 video’s gedaan met medewerking van de video-professionals van Mind Ignation. Het album is te bestellen via www.wardpalmen.com of via facebook. Aldus Ward Palmen zelf.
Deze interessante namen voorbij te zien komen maakt mij nieuwsgierig naar het album.
Eerlijk toegegeven, ik ben bevooroordeeld. Ward palmen heb ik namelijk afgelopen zomer al live aan het werk mogen zien tijdens Nirwana Tuinfeest met zijn Tribute band Gunz N’Rozes. Toen al was ik onder de indruk van deze beste man zijn zangkunsten. Ik moest dan ook erg mijn best doen om zijn stem te kunnen onderscheiden van de enige echte Axl Rose. Met dit geluid in mijn achterhoofd begin in het album “Out of my hands” te luisteren.
Bij het eerste nummer “Found You” hoor ik een heel andere Ward. Het subtiele pop stemgebruik bevalt me uitermate. De sound is typisch voor een luie zondag middag op de bank met een goed boek. Heerlijk! Met tijden wordt er ook dankbaar gebruik gemaakt van snijdend gitaarwerk. Zoals in de inleiding al stond zit de muziek niet complex in elkaar maar hij ligt wel lekker in het gehoor. Meer dan eens heb ik dan ook het gevoel alsof ik de nummers al erg lang ken en ze zo uit het hoofd mee zou kunnen meeblehren. Met vlagen betrap ik mezelf erop dat ik moeite heb met blijven stil zitten. Er zit genoeg wisseling in de nummers om het een boeiend album te maken. Van een ballad tot en steviger rocknummer, je vind het allemaal op dit album.
Ik kan hier nog meer woorden aan gaan besteden maar toch ga ik het simpel houden. Heerlijk album!
 
Tracklist:
01. Found you
02. Tease my brain
03. 2 Souls connected
04. Slow
05. Money
06. Concept
07. Be a gift
08. Hose me down
09. Globility
10. Bickering
11. Daydream
12. Smile
Line Up:
Ward Palmen – Zang
Jason Coulter – Drums en percussie
Adam Nurre – Bass
Tennis Mounts – Gitaar
Jesse Waits – Lead gitaar
Collin Hoeve – Ritme en lead gitaar
Axel Lindelauf – Keyboard en programmering
Tony Miracle – Keyboard en speciale effecten
Nicolas Petricca – Dirrigent
Paul Patterson – Viool
Sylvia Mitchell – Viool
Victor de Almeida – Alt viool
Amy Gillingham – Cello
Erwin Musper – Productie, opnames en mixen

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00