Home » Dream Theater op 25 april naar de Heineken Music Hall

Dream Theater op 25 april naar de Heineken Music Hall

door jelle@rockportaal.nl
155 views 2 minuten leestijd

De Amerikaanse progressieve-metalband Dream Theater komt op dinsdag 25 april naar de Heineken Music Hall (vanaf 1 januari AFAS Live) in Amsterdam. Het optreden is onderdeel van de Images, Words & Beyond 25th Anniversary Tour die in het teken staat van het vijfentwintigjarig bestaan van het album Images and Words. De kaartverkoop voor dit concert start aanstaande vrijdag 16 december om 11.00 uur.
Met hun tweede album Images and Words maakte Dream Theater in 1992 rigoureus een einde aan het stoffige imago dat symfonische rock tot dan toe had. De plaat was spannend, weerbarstig en bij vlagen snoeihard. Het was tevens de definitieve doorbraak voor de band. Met het nummer Pull Me Under van dit album scoorde de band ook hun enige top 10 hit. Volgend jaar bestaat het album 25 jaar en om dat te vieren gaat de band opnieuw op tour. Ze doen dit met een integrale uitvoering van Images and Words, maar brengen ook andere nummers uit hun imposante oeuvre ten gehore.
Dream Theater heeft dertien studioalbums en meerdere live-albums op hun naam staan. In totaal zijn er ruim tien miljoen Dream Theater albums en DVD’s over de toonbank gegaan. De bijzondere mix van progressieve metal uit de jaren ’70, heavy metal uit de 80’s en melodieuze progrock maakt Dream Theater uniek en ongeëvenaard. De manier waarop de Amerikanen hun instrumenten beheersen is zeer indrukwekkend. De band staat dan ook bekend om hun legendarische live-reputatie.
 
Dream Theater – Images, Words & Beyond 25th Anniversary Tour
Dinsdag 25 april | AFAS Live, Amsterdam
Aanvang: 20.00 uur | Entree: € 59
Meer info over dit concert vind je op: www.mojo.nl/dreamtheater.
De kaartverkoop voor het concert start aantaande vrijdag 16 december om 11.00 uur via www.ticketmaster.nl en 0900 – 300 1250 (60 cpm).

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00