Dubbelalbum The Flower Kings aanstaande

The Flower Kings hebben na een periode van redelijke stilte hun nieuwe studio (dubbel)album Waiting For Miracles aangekondigd. Het album verschijnt op 8 november 2019 en bestaat uit 15 nieuwe tracks, opgenomen in de zomer van 2019 in de RMV Studio in Stockholm (Zweden). Het is een ‘vintage’ studioruimte van de van ABBA bekende Benny Andersson.
Bandleider Roine Stolt: “We zijn teruggegaan naar de vrolijke en speelse stijl die de band eind jaren 90 beroemd heeft gemaakt. Dus hier is ‘meer’ altijd ‘meer’! De nummers gaan over de serieuze zorg over de toestand van onze wereld, maar over het algemeen is het thema vol vreugde en kleur.”
De bezetting van de Zweedse band is de laatste jaren regelmatig gewijzigd. Kernleden zijn nog altijd Roine Stolt (zang, gitaar), Jonas Reingold (basgitaar) en Hasse Fröberg (zang, gitaar). Daarnaast treffen we momenteel  Zach Kamins op toetsen en Mirko DeMaio op drums. Het album zal worden uitgebracht als een 2cd, gatefold 2lp + 2cd en als digitaal album. Het artwork is van de Amerikaanse kunstenaar Kevin Sloan.
Tracklist:
CD 1
1. House of Cards
2. Black Flag
3. Miracles for America
4. Vertigo
5. The Bridge
6. Ascending to the Stars
7. Wicked Old Symphony
8. The Rebel Circus
9. Sleep With the Enemy
10. The Crowning of Greed
CD 2
1. House of Cards Reprise
2. Spirals
3. Steampunk
4. We Were Always Here
5. Busking at Brobank
Ter promotie van dit album volgt in het najaar een tour met Kayak in het voorprogramma.
Op zaterdag 7 december 2019 staan beide bands in de Boerderij te Zoetermeer.
Info en kaartverkoop vind je hier.

Related posts

Lineup Pirate Metal Party is compleet

Bullet For My Valentine en Trivium naar AFAS live

Tyketto goes Zoetermeer!