Dudes – Eternal Is The Fruit

In Scandinavië weten ze hoe ze catchy uptempo garagerock moeten maken. Denk aan The Hellacopters, The Hives, Turbonegro of The Good, The Bad & The Zugly. Een band die meteen kan aansluiten in dat rijtje is Dudes. Hun nieuwe album Eternal Is The Fruit is een kopstoot van jewelste.

Action rock noemen ze het zelf: de voet op het gaspedaal en dan immer gerade aus. Op Ice Cream Cone (dat een gooi doet naar Baz Luhrmann’s Everybody’s Free To Wear Sunscreen) na is elke track bedoeld om een moshpit te veroorzaken. Al moet je dan wel voorbij de raspende stem van zanger Nicolai. Als je niet helemaal in de trip van Dudes zit, is dat waarschijnlijk de moeilijkste hindernis om te nemen.

In de Lage Landen hebben we ook bandjes die aan deze testosteron-rock doen, zoals Peter Pan Speedrock en The Very Very Danger. In intensiteit overklassen de Dudes deze zeker. In creativiteit moeten de Dudes het dan weer afleggen tegen hun genregenoten.

De leukste tracks zijn 241, Crimson Nectar en No Trouble.

Een leuke band voor het clubcircuit en eentje die op breed programmerende festivals zeker voor een onverwacht feestje kan zorgen.

Related posts

Hawkwind – Stories From Space and Time

Benighted – Ekbom

Heleven – New Horizons part 2