Home » Dynazty – The Dark Delight

Dynazty – The Dark Delight

door Edwin Knip
270 views 2 minuten leestijd

Vijf veelgevraagde Zweedse topmuzikanten komen met een nieuw album vol melodische hardrock.
Dynazty is afkomstig uit Stockholm en bestaat uit vier leden die naast deze band ook regelmatig toeren of opnemen met andere grote namen. Gitarist Love Magnusson en drummer Georg harnsten Egg toeren regelmatig met Dee Snider en Joe Lynn Turner. Bassist Jonathan Olsson speelt ook in Lindemann en Pain, en gitarist Mikael Lavér heeft ook gespeeld met Lindemann en Joe Lynn Turner. Zanger Nils Molin tenslotte toert en speelt nog steeds met de band Amaranthe.
In 2008 vormt het vijftal de band Dynazty en in 2009 komt het debuut Bring The Thunder. In de jaren die daarop volgen weet de band zich meer en meer te ontwikkelen met als resultaat het nieuwste album The Dark Delight. Molin zingt sterk over de orkestrale melodielijnen, de gitaar riffs zijn snel en fel. De nummers worden in hoog tempo gespeeld en zijn een genot om naar te luisteren.
Het is een stevige mix van energie, perfectie en buitengewone vocalen die er voor zorgen dat Dynazty hier het beste album tot nu toe neerzetten. Vanaf de eerste tonen van Presence Of Mind komen de nummers in een sneltrein vaart voorbij. Met rauwe, donkere vocalen in From Sound To Silence schakelt Molin moeiteloos over in een andere toonsoort in bijvoorbeeld Threading The Needle. Op het bijna één uur durende album staat gewoon geen slecht nummer.
De band zou twee shows in Nederland doen, Haarlem op 5 april en Enschede op 7 april. Maar vanwege alle beperkende maatregelen gaan deze op dit moment niet door. Maar hou de agenda’s in de gaten, de band komt ongetwijfeld op een ander tijdstip terug.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00