Home » The Pilgrims – Een Interview Met Reniet Vrieze

The Pilgrims – Een Interview Met Reniet Vrieze

door Edwin Knip
950 views 3 minuten leestijd

Met het verschijnen van 6ix, het nieuwe album van The Pilgrims, is het een mooi moment om een aantal vragen te stellen aan de drijvende kracht achter de band. Reiniet Vrieze, man van het eerste uur, heeft naar eigen zeggen nog genoeg materiaal om de komende jaren maandelijks een album uit te brengen.
Hoe moeilijk was het om weer de studio in te duiken om een nieuw The Pilgrims album op te nemen?
Vrieze: haha, je bedoeld hoe makkelijk!? ik heb een eigen studio naast mijn huis, geen kosten, geen tijdsdruk en alles wat je nodig hebt om een plaat te maken. Het is wel zo, dat er doordeweeks, veel gebruik van wordt gemaakt, zo zit er een muziekschool en zijn er oefenruimtes, tevens ook opname ruimtes, maar dit vind in de avond plaats. Dus overdag tijd genoeg om op te nemen te repeteren etc etc, dat is fijn.
Heb je nog contact met de bandleden van weleer en wat vinden zij van de doorstart?
Vrieze: Alleen met Jasper (bassist) is in 2018 ook nog bij een show geweest, moest wel af en toe een traantje wegpinken, die vind het te gek, met Leon en Persijn heb ik geen contact meer. Maar dat is meestal wel het geval met bands die al een tijdje uit elkaar zijn…maar wel nog in het hart hoor!
Is het uiteindelijke resultaat datgene geworden wat je voor ogen had toen je begon met schrijven?
Vrieze: Nee, helemaal niet. De eerste sessie van schrijven, had ik 15 songs geschreven, na de eerste luistersessie, met de manager, zei ze…..helemaal te gek, maar het komt in het voorjaar uit en dit is erg zwaar??? Ik zei, je hebt gelijk, ik ben van nature een heel vrolijk mens, maar bij het schrijven in een vreselijk mineur, dus wat vrolijkere songs maken was ook gelijk een uitdaging, uiteindelijk resulteert dat tot dit album, van vrolijk tot zwaar.
Wat is je favoriete nummer van het album, en waarom?
Vrieze: Dat vind ik moeilijk, maar ik denk Coffin For My Daughter, gaat over mijn hondje Sarah die in 2018 overleed, dus heb ik mijn verdriet in dit nummer gestopt,
Zijn er nummers blijven liggen, nummers die geen plek op het album gekregen hebben?
Vrieze: Jazeker, een kleine duizend songs ha,ha,hah. Schrijven is een hobby voor mij, al die jaren dat ik niet speelde schreef ik wel, na 17 jaar heb je dus veel songs….
Wat zou je nog heel graag willen bereiken met The Pilgrims?
Vrieze: Ik ben er nooit zo van, iets bereiken, ik doe dit omdat ik het leuk vind, ik heb namelijk niets met bekendheid of anders. Ik ben daar nooit mee bezig geweest, vroeger niet en zeker nu ook niet. However, wat wel het ego streelt is, als mensen het mooi of te gek vinden, en als je af en toe gedraaid wordt op de radio, maar is dat het zelfde als bereiken?
En als laatste vraag, is dit album een eenmalige actie of mogen we meer verwachten in de toekomst?
Vrieze: Dat zou ik nu niet weten, dat valt en staat bij mij met de dag, zolang je ergens plezier aan beleefd kan je zolang doorgaan als je wilt…..
Foto’s: Ron Koffeman

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00