Eerste namen Baroeg Open Air 2023 bekend

Zaterdag 9 september 2023 vindt de veertiende editie van Baroeg Open Air plaats in het Rotterdamse Zuiderpark. De eerste vijf namen zijn bekend gemaakt. Op het programma staan o.a. de twee headliners Katatonia en Infected Mushroom. Daarnaast zijn vandaag Ploegendienst, Ultra Sunn en de Rotterdamse act Smudged (mede gepresenteerd door Popunie Live) aangekondigd.

Katatonia speelde in de vroege jaren 90 nog zwartgeblakerde, melodieuze doom/death metal. Intussen hoor je daar slechts flarden van terug. Nu ligt de focus op donkere, melancholische rock met een licht progressief tintje. Dat dit vruchten afwerpt, merk je aan de populariteit van de Zweden die de afsluiter zijn op de Main Stage.

De psy-trance act Infected Mushroom is zelden in Nederland te zien, maar staat al 25 jaar aan de top, en terecht. De muziek zit vol met tempowisselingen, scheurende gitaren en aanstekelijke meezingers. Deze act is met hun dj-set de perfecte afsluiter van de Electronic Stage.

De organisatie van Baroeg Open Air streeft weer naar zo’n vijfentwintig acts binnen het harde en alternatieve genre op vijf verschillende podia. Het Stroomstoot podium zal na de vuurdoop in 2022 dit jaar wederkeren als vast onderdeel van het festival. Dit mini-podium bij de Electronic Stage is een knus en intiem soundsystem, waar je onder meer drum ‘n bass, opzwepende jungle, stuiterende psytrance, donkere tekno en melodieuze electro kunt verwachten. Ook de Talent Stage en Plee Sessies keren terug.

Related posts

Headbanger’s Balls Fest vult affiche aan

Pantera op 28 januari 2025 naar AFAS live 

Steven Wilson naar AFAS live