Home » Eerste Namen Into the Grave 2018 bekend

Eerste Namen Into the Grave 2018 bekend

door Marc Koetse
90 views 3 minuten leestijd

De eerste namen voor Into the Grave zijn bekend gemaakt. De doommetalband Paradise Lost, gezien als een van de pioniers van het genre, en de brute deathmetalband Dying Fetus staan op het Leeuwarder metalfestival. Ook Toxic Holocaust, Goatwhore en Nails spelen op het festival. Into the Grave 2018 vindt plaats op 10 en 11 augustus 2018, aan de voet van de Oldehove. De early-bird weekendtickets (gelimiteerd tot 1.000 stuks) zijn nu in de verkoop voor 39 euro per stuk (exclusief servicekosten).
De doommetalband Paradise Lost staat bekend als een van de pioniers van  doom/death-genre en ook vandaag de dag zijn er maar enkele bands die kunnen tippen aan de muziek en status van deze topact. Paradise Lost stond in 2013 al eens op Into the Grave en vijf jaar later verwelkomen wij ze graag nog eens. Onlangs bracht Paradise Lost de plaat Medusa uit, vernoemd naar het mythische Griekse monster. Frontman Nick Holmes onderzocht het nihilistische symbolische van dit wezen en wist het om te zetten in meeslepende muziek.
De brute death metal van Dying Fetus is niet voor de gevoelige zieltjes weggelegd. De band ontstaat in 1991 en is inmiddels uitgegroeid tot een van de heersende acts in de deathmetal/grindcore. Dit jaar brachten de Amerikanen nog een nieuw wapenfeit uit: ‘Wrong One To Fuck With’. Ook met deze plaat houdt de band zijn reputatie hoog, het album namelijk staat vol met technische hoogstandjes en pakkende nummers, maar bovenal allesvernietigende riffs en vocalen.
De punk/thrashmetalband Toxic Holocaust, de black/deathmetalband Goatwhore en de hardcore/metalband Nails zijn ook bevestigd. Meer bands, informatie over dagverdeling en het tijdschema volgen op een later moment. Into the Grave zal plaatsvinden op 10 en 11 augustus 2018, aan de voet van het Oldehoofsterkerkhof in het centrum van Leeuwarden.
Tickets en overnachtingsmogelijkheden
De early-bird weekendtickets voor Into The Grave zijn nu in de verkoop via ticketmaster.com. Er is een gelimiteerde oplage van 1.000 early-birds voor 39 euro beschikbaar. Hierna gaat de prijs voor de weekendtickets omhoog. De dagtickets zullen op een later moment in de verkoop gaan. Tickets koop je hier!
Tijdens Into The Grave 2018 is weer mogelijk om te kamperen naast de voormalige stadsbegraafplaats in het Rengerspark. Een ticket voor de camping kost €15 p.p en een camperticket kost € 25 euro p.p. Let op, als je met de camper komt, moet je ook in bezit zijn van een campingticket. Dus, kom je met twee personen en een camper, dan koop je twee campingtickets en een camperticket. De openingstijden van de camping zijn vanaf vrijdag 10 augustus om 12:00 uur tot zondag 12 augustus tot 14:00 uur.  Tickets voor de camping koop je hier!
Je loopt in 15 minuten van de camping naar het festivalterrein. Er is zeer beperkt ruimte voor campers en caravans, dus vol = vol! Natuurlijk zijn er op de camping wc’s en douches.
Into The Grave-arrangement
Hou je niet zo van kamperen en wil je onder hetzelfde dak slapen als de bands die op Into The Grave spelen? Het viersterrenhotel WTC Westcord biedt weer een speciaal Into The Grave-arrangement aan voor €59,50 p.p.p.n tijdens het festivalweekend, met late check-out. Een kamer reserveer je via deze link.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00