Home » Eerste namen voor Grauzone festival in Paard

Eerste namen voor Grauzone festival in Paard

door Marc Koetse
197 views 3 minuten leestijd

GRAUZONE Festival maakt de eerste namen van de line-up bekend: Cabaret Voltaire (uk) , Michael Gira (us), IDLES (uk), Motorama (zwe), Drab Majesty (us), Schwefelgelb (ger)  Bashan (uk) en Dune Messiah (dk). Op zaterdag 10 februari 2018 vindt de vijfde editie van Grauzone festival plaats. Het multidisciplinaire undergroundfestival – met bands van wave tot psych – vindt voor de tweede keer plaats in poppodium Paard en Prins 27, Den Haag. Dit jaar zullen er meer locaties worden gebruikt, waaronder de The Grey Space en het Paardcafé. Daarnaast kan men een uitgebreide GRAUKUNST expostie, symposium, filmprogramma en platenmarkt verwachten.
Cabaret Voltaire is een industrial-newwave project van Richard H Kirk, Stephan Malinder en Chris Watson. De groep uit Sheffield heeft een pioniersfunctie voor de elektronische muziek en wordt tot op de dag van vandaag beschouwd als een legendarische band. Deze mag daarom niet ontbreken op de line-up. Voor Grauzone speelt Richard H Kirk een exclusieve set met louter nieuw materiaal.
De invloedrijke muzikant Michael Gira is bekend van post-punk band Swans, die acts zoals Anna Von Hausswolf, Chelsea Wolfe en Napalm Death heeft beïnvloed. Tijdens Grauzone speelt Gira een intieme akoestische set.
IDLES uit Bristol gaat op dit moment als een speer: de band verkoopt met hun politiek-getinte punk, rock en post-punk zaal na zaal uit en speelde recent nog in het voorprogramma van de Foo Fighters. Dit jaar kwam hun debuutplaat ‘Brutalism’ uit, welke lovende recensies kreeg. Ze staan bekend om hun spijkerharde, intense live shows.
De Russische groep Motorama maakt een mix van indie en post-punk; een must see voor fans van Joy Division.  Dit jaar verscheen hun vierde album ‘Dialogues’. Bashan is het solo project van Gemma Thomson, de gitarist van de rockgroep Savages. In oktober 2017 dit jaar kwam haar eerste EP uit waarop ze experimenteert en gitaargeluiden begeleidt met percussie.
Meer spannende geluiden komen van het techno/body music duo Schwefelgelb uit Berlijn. Dit jaar brachten zij een nieuwe plaat uit die over de wereld wordt gedraaid door dj’s als Helena Hauff, Silent Servant en Front 242. Ook aanwezig is Drab Majesty (LA); het androgyne alter-ego van muzikant Andrew Clinco. Als Drab Majesty maakt hij een mix van dromerige wave en perfomance art. De laatste naam die is aangekondigd is het Deense Dune Messiah. Beïnvloed door o.a. Leonard Cohen, Nick Cave maar ook Death In June sleept de groep je mee in hun wereld van neo- folk en scherpe post-punk riffs in dromerige nummers.
 
GRAUZONE FESTIVAL zaterdag 10 februari 2018
CABARET VOLTAIRE / MICHAEL GIRA / IDLES / MOTORAMA / BASHAN / SCHWEFELGELB / DRAB MAJESTY / DUNE MESSIAH. MORE TBA IN DECEMBER
Paard, Koorenhuis, Prins 27, The Grey Space in The Middle, Den Haag
Early bird: € 30- inclusief servicekosten
Standaard ticket: € 35,- inclusief servicekosten
De voorverkoop start 14-11 om 12:00 uur via www.paard.nl/event/grauzone-festival-2018/
www.grauzonefestival.com www.facebook.com/grauzonefestival

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00