Eindhoven Metal Meeting Warm-Up Party 2018 – Effenaar (Eindhoven) 13/12/2018

In de rij bij de kassa hoor ik geen woord Nederlands. Dat is typerend aan de Eindhoven Metal Meeting waar vanavond de pre-party oftewel de Warm Up is. Van heel Europa en verder komen metalfans op bezoek naar de Lichtstad om echte, kvlt, true metal te zien en horen. Ja, dit is the real deal. Ik zie veel bulletbelts, nog veel meer battlejackets. Dit zijn geen gelegenheidsfans maar dames en heren voor wie metal echt een lifestyle is en wat is nou mooier dan allerlei andere gelijkgestemden te ontmoeten?
Vorbid uit Noorwegen trapt de avond af met hun thrash metal. Snerpende vocals die toch nergens irritant worden en riffs, riffs en nog meer riffs. Ze kondigen hun laatste nummer al verrassend vroeg aan, maar dat is dan wel een heel lang nummer! Mind duurt namelijk zo’n 20 minuutjes en dat zonder de spanningsboog te verliezen!
Obliteration klinkt wat bruter nog met wat meer focus op de drums. Ook deze luitjes komen uit Noorwegen. Hun death metal tapt een beetje uit het vaatje van Darkthrone, Morbid Angel en zelfs een beetje Slayer.
Demonical (dat die bandnaam nog beschikbaar was?!) komt uit Scandinavie (natuurlijk) en wel uit Zweden. Hun death metal heeft een constant hoog tempo en biedt zeker ook genoeg gelegenheden voor het publiek om de vuisten naar de lucht te brengen. De sound is lekker bruut en een tikje korzelig. Niets vernieuwends, maar zeker waar de true metalfans op zitten te wachten.
Al met al zeker een goede opwarmer voor de dolle dagen die het publiek staat te wachten in de Effenaar.

 

 

 

 

Related posts

Clamm + Bruce – The Pit’s (Kortrijk, België) 17/07/2024

Pirate Metal Party (Helmond) 14/07/2024

Hellmond Open Air (Helmond) 13/07/2024