Eleine – EP Acoustic In Hell

Een goed nummer is goed. Het maakt niet uit hoe het gespeeld wordt. Dat is de insteek van Eleine op deze EP.

In plaats van bombastische stukken muziek stript de band terug tot een minimale muzikale begeleiding. Het is de eerste keer dat de band akoestisch speelt, er was geen referentiekader. Op het album worden de nummers ten gehore gebracht door zangeres Madeleine Liljestam, zanger/gitarist Rikard Ekberg en drummer Jesper Sunnhagen.

Acht nummers worden in een sfeervol akoestisch jasje gehesen. En het resultaat mag er zeker zijn! Whisper My Child of All Shall Burn klinken prachtig. De nummers blijven intact, en boeten slechts aan volume in. Vergelijk maar eens de nieuwe versies van Enemies of Memoriam met de originele versies. Beide zijn erg sterk en het is lastig om de beste te kiezen. De stem van Liljestam is krachtig en helder, en vormt een mooi contrast met de grunts van Ekberg.

De muzikale omlijsting van uitsluitend één akoestische gitaar en een drumstel zijn meer dan voldoende bij de sobere presentatie van de acht nummers. Absoluut kippenvel nummer op deze EP is de adembenemende uitvoering van Memoriam. Alles klopt aan het nummer. Het is met ruim vijf minuten op de klok ook meteen het langste nummer, en dat is mooi meegenomen.

Het hele album werd binnen een week opgenomen, sterker nog, Liljestam weet de opnames van de zang te voltooien in minder dan drie uur tijd. Voor de liefhebber, de band gaat op tour met Sonata Arctica. Zaterdag 29 Oktober spelen ze in Tivoli, voor de snelle beslissers ligt er een mooie avond in het verschiet.

Related posts

Ear Danger – Minotaur

Nine Stones Close – Diurnal

Axamenta – Spires