Home » Eloy komt met deel II van The Vision, The Sword And The Pyre

Eloy komt met deel II van The Vision, The Sword And The Pyre

124 views 2 minuten leestijd

Het meest recente album van Eloy, The Vision, The Sword and The Pyre (Part 1), dateert alweer van 2017. Dat er een Part 2 zou verschijnen was zeker. Wanneer dat zou zijn niet. Door onvoorziene omstandigheden werd Part 1 immers ook veel later uitgebracht dan de bedoeling was. Oprichter, gitarist en oer-lid van Eloy, Frank Börnemann, laat weten dat in augustus 2019 de release van het tweede en laatste deel van deze opera over het leven van Jeanne d’Arc gepland staat.
Frank Börnemann heeft het volgende statement op de website van Eloy geplaatst.
“Het is anderhalf jaar geleden sinds de release van The Vision, The Sword en The Pyre Part 1. Deze tijd heb ik bijna continu besteed aan het componeren van de muziek voor Part 2. Het schrijven van de teksten in twee talen en het realiseren van de muziek met de band om het in fases in de studio op te nemen naargelang de beschikbaarheid van elk bandlid. Zoals je weet wonen we verspreid en vaak ver van elkaar verwijderd. Daarom is de organisatie wel een punt. Anders was dat toen we allemaal in de buurt van Hannover woonden en ons exclusief konden wijden om muziek te maken als een band.
Hoe het ook zij, we zijn er altijd in geslaagd om muziek met elkaar te maken en hebben zelfs in de loop der jaren concerten gegeven. Dat gezegd hebbende, zijn normale studio-albums iets heel anders dan de uitdaging om een ​​rockopera te maken over een historische figuur van het kaliber van Jeanne d’Arc als een rockopera. In 2015 nam ik die uitdaging aan onmiddellijk na de release van ons live dubbelalbum Reincarnation On Stage in de herfst van 2014.
De enorm positieve respons op Part 1 van over de hele wereld inspireerde me natuurlijk om verder te gaan met Part 2. Ik ben er vrij zeker van dat het resultaat je in alle opzichten zal verrassen. Part 2 kent onder andere grote koor- en orkestrale passages. En atmosferische geluid scenario’s die overeenkomen met het karakteristieke Eloy-geluid. Omdat allemaal voor elkaar te krijgen en volgens mijn normen kost mij enorm veel tijd.
Maar ik hoop ten zeerste dat ik op tijd klaar ben voor de release in de late zomer van dit jaar. IJs en weder dienende…..”

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00