Home » Elsrock strikt Sacrosanct

Elsrock strikt Sacrosanct

door Filip van der Linden
164 views 1 minuten leestijd

Elsrock heeft een eerste naam bekendgemaakt voor het festival dat op zaterdag 13 juni in Rijssen wordt georganiseerd. Daar zal de Nederlands-Duitse band Sacrosanct aantreden.
Die progressive thrashmetalband werd in 1988 opgericht door de Duitser Randy Meinhard, die eerder bij Pestilence zat. Sacrosanct was best wel populair in die dagen, maar in 1993 ging de stekker er uit. Na een stilte van 25 jaar kwam Meinhard eind 2018 met nieuw werk onder de naam Sacrosanct. Het zou eerst een studio-album worden, maar uiteindelijk haalde hij toch een band bij elkaar. Die bestaat vandaag voor zowat de helft uit Nederlanders en Duitsers.
 
Elsrock was lange tijd (van 2006 tot 2011) één van de grotere metalfestivals in Nederland. Ze hadden de betere internationale acts op het podium, aangevuld met veel Nederlands talent: Sodom, Marduk, Nevermore, Napalm Death, Flotsam & Jetsam, Ancient Rites, Pestilence, Hail Of Bullets, Pro-Pain, Legion Of The Damned, … Op een bepaald moment viel de organisatie uit elkaar, maar enkele jaren terug volgde een herstart, op een bescheidener niveau, met vooral aandacht voor Nederlandse bands, zoals o.m. Martyr, Skaldgrim, Toxocara, Harbour of Souls, Mother Of Sin en het Belgische Cowboys & Aliens.

 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00