Home » Elvenking – Reader Of The Runes – Divination

Elvenking – Reader Of The Runes – Divination

door Edwin Knip
152 views 2 minuten leestijd

Het tiende album al weer van deze Italiaans folkpower band, deze keer in de vorm van een conceptalbum.
Elvenking maakt al sinds 1997 stevige power metal met pagan en folk invloeden. Voor de release van het tiende album, zoals altijd bij AFM Records, kiest de band voor een conceptalbum. De band heeft een verhaal geschreven en is van plan om dit over enkele albums uit te smeren. Divination is het eerste hoofdstuk uit de reeks. Het eerste hoofdstuk laat de luisteraar kennis maken met de belangrijkste karakters uit het verhaal.
Het album opent met het rustige Perthro dat een korte intro voor het album is. Hierna volgt Heathen Divine, een nummer met een rustig folk intro, maar al vrij snel wordt het tempo naar een hogere versnelling gejaagd. De nummers van Elvenking liggen goed in het gehoor, strak en snel gespeeld en uiterst melodieus. Ondanks dat de band al zo lang bezig is, klinkt het album opmerkelijk fris.
Divination en Silverseal zijn nummer in de lijn van Heathen Divine, bij The Misfortune Of Virtue lijkt het even anders te worden, de luisteraar wordt verrast met een intieme piano-intro, maar dan blijkt dit nummer feilloos in het rijtje te passen. Het merendeel van de nummers zijn zo, snel en stevig gitaarwerk met een duidelijke folksaus, maar het wordt nergens eentonig. Dat toont de klasse van deze band aan. Eternal Eleanor is wat minder snel, dus dat breekt het tempo van het album in ieder geval voor even.
De eerste vijftig minuten van het verhaal Reader Of The Runes klinken veelbelovend en ik kijk dan ook zeker uit naar het vervolg. Voorlopig moeten we het hier even mee doen. De live optredens van de band zijn dun gezaaid, drie optredens in Italië, één in Duitsland, één in Zweden en één in Engeland. De liefhebber moet dus even een stukje reizen om dit spektakel live te zien.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00