Home » Elvenking – Secrets Of The Magick Grimoire

Elvenking – Secrets Of The Magick Grimoire

door Sjoerd van der Zalm
143 views 1 minuten leestijd

Toen ik de prachtige albumcover van het nieuwe album van Elvenking  zag, was ik meteen verkocht. Het betreft het negende album, getiteld Secrets Of The Magick Grimoire. De Italianen bouwen ondertussen al ongeveer twintig jaar aan hun succes en doen dit met powermetal flink doorspekt met folk-elementen.
De afwisseling tussen power- en folkmetal is duidelijk aanwezig op het album. Zo opent Elvenking met Invoking The Woodland Spirit en Draugen’s Maelstrom up tempo en laten ook de folk elementen van zich horen. Gevolgd wordt er door twee folknummers, in de vorm van The One We Shall Follow en The Horned Ghost And The Sorcerer. De nummers luisteren fijn weg en vormen een mooie afwisseling met het snellere, stevigere werk. Elvenking neemt je mee naar hun wereld. Bij het nummer A Grain Of Truth was ik helemaal om. Voornamelijk de leidende gitaarriff tijdens het couplet is om van te smullen. Het enige nummer wat mijn ritmegevoel een beetje in de war wordt geschopt, is het nummer The  Voynich Manuscript. De overgang tussen het tussenstuk en  het refrein is dusdanig bijzonder, dat het in mijn oren wat vreemd klinkt. Het is echter een smetje op een verder aangename cd.
Elvenking maakt erg leuke en prettige metalmuziek. De samenzwering tussen folk- en powermetal blijkt al jaren een goed recept te zijn en wordt op dit album wederom goed neergezet. Ze laten daarmee zien en horen dat ze tot de beste bands binnen het genre horen. Deze cd vol geheimen zal waarschijnlijk niet de laatste zijn.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00