Home » Guns N'Roses naar Goffertpark

Guns N'Roses naar Goffertpark

door Marc Koetse
131 views 3 minuten leestijd

Op woensdag 4 juli 2018 komt de legendarische rockband Guns N’ Roses weer naar het Goffertpark in Nijmegen met hun NOT IN THIS LIFETIME TOUR. De voorverkoop voor dit concert start donderdag 16 november om 10:00 uur via Ticketmaster.

Na een uiterst succesvolle tour die in 2016 in de Verenigde Staten begon en in 2017 ook Europa aandeed, kondigt Guns N’ Roses nu 13 nieuwe grote Europese shows aan, en voegt daar 5 headline shows op festivals aan toe. Daarmee is de band in de zomer te zien op Download Festival UK, Parijs en Madrid, Firenze Rocks in Italië en het Belgische Graspop Metal Meeting. Op 3 juni start de nieuwe tour in het Olympiastadion in Berlijn en walst vervolgens door Europa met shows in Denemarken, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Italië, België, Spanje, Nederland, Polen, Norwegen, Zweden en Duitsland. En voor de eerste keer in de geschiedenis speelt de band ook in Estland.

Het Europese deel van de Not In This Lifetime Tour heeft in 2017 meer dan 1 miljoen tickets verkocht. Dat maakt het de meest succesvolle rocktour van dit jaar en het bewijst onbetwist dat de attitude, geest en invloed van zowel Guns N’ Roses als Rock als genre nog steeds even sterk als altijd is.

Na het ontstaan van de band in 1985 heeft Guns N ‘Roses een bepalende richting gegeven aan de ontluikende rock scene van Los Angeles. Hun debuut uit 1987, Appetite for Destruction (het best verkopende Amerikaanse debuut ooit, met meer dan 30 miljoen verkochte exemplaren wereldwijd) had de hele rockwereld in zijn greep. In 1991 bezetten de zevenvoudig platina albums Use Your Illusion I en Use Your Illusion II de bovenste twee plaatsen van de Billboard Top 200 direct na release. De afgelopen tien jaar heeft Guns N ‘Roses overal ter wereld uitverkochte shows gespeeld en festivals geheadlined, in navolging van de veelgeprezen release van het album Chinese Democracy in 2008.

Met zes studioalbums op zak, is Guns N ‘Roses een van de belangrijkste en meest invloedrijke acts in de muziekgeschiedenis en met legendarische liveoptredens weten ze miljoenen fans over de hele wereld aan zich te binden.

Guns N ‘Roses is:
Axl Rose (zang, piano),
Duff McKagan (bas),
Slash (lead gitaar),
Dizzy Reed (keyboard) en
Richard Fortus (slaggitaar), Frank Ferrer (drums) en Melissa Reese (keyboard)

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00