Home » Elvenscroll – Never To Be Mourned

Elvenscroll – Never To Be Mourned

door Edwin Knip
129 views 2 minuten leestijd

Folk metal uit Kerava, Finland.
De band Elvenscroll is in 2006 opgericht en speelt sinds 2016 met de huidige zeven leden. De band bestaat uit zanger Jussi Kangasharju, zanger/cellist Anni Helenius, toetsenist Ismo Honkanen, drummer Janne Lukki, gitaristen JP Rusi en Janne Karppinen en bassist Ville Kangasharju. Het nieuwe album kent zes titels waarvan één in het Fins.
De invloeden van de band komen niet alleen uit de folk en metal hoek, er zijn ook invloeden uit de progressieve rock, pagan en black metal. Terugkerende onderwerpen in de nummers zijn heldhaftigheid, solidariteit en het overwinnen van moeilijkheden. De thema’s komen niet alleen tekstueel ter sprake maar worden ook omgezet in sterke melodieën en riffs.
Het hele album duurt net iets langer dan een half uur en opent met Relics. Het valt meteen op hoe overweldigend het nummer binnen komt, verpakt in een massief brok muziek dendert het door de speakers. De muziek is een compact geheel, de zang is ondergeschikt. Ook in de volgende nummers is de opbouw identiek. In het nummer Return To Valhalla gaat het tempo zo mogelijk nog wat hoger, maar alles blijft melodieus. Wayfairer’s Mourning brengt het tempo iets lager maar door het gebruik van twee gitaren, een cello en een bas blijft de muziek overweldigend.
Net op het punt dat je als luisteraar even toe bent aan wat rust komt de band met het nummer Kaiku Tulevan Sodan. Het is een rustig, sonoor nummer met een hoofdrol voor de cello. Het is een instrumentaal intermezzo van ruim twee minuten. Meteen na afloop van dit nummer stort de band zich zonder waarschuwen in het stevige, ruige Wild Hunt. Donkere vocalen en agressieve riffs domineren het nummer. Na een half uur Elvenscroll is het duidelijk dat deze band zeker een artiest is die je nog een keer wilt horen.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00