Home » Emote – Hell From Above

Emote – Hell From Above

door Filip van der Linden
171 views 1 minuten leestijd

Emote is een driekoppige garagerockband uit Friesland die zich voor zijn EP laat leiden naar grunge en stoner, maar vooral naar grunge. Dat is voor hen de laatste echte tegencultuur die de hitlijsten haalde. Of Emote de hitlijsten zal halen met hun EP valt nog te bezien.
Inhoudelijk zit het wel goed. Titeltrack Hell From Above gaat over een drone-aanval in Pakistan. Het is smerig en agressief zoals de Nirvana van de begindagen, maar mist de verholen catchyness die Kurt Cobain in zijn songs smokkelde. Qua sound zitten ze hier iets dichter bij Soundgarden en Queens Of The Stone Age dan bij Nirvana. Hun wall of sound mocht nog wat meer volume hebben, wat we ook al opmerkten bij hun Nederlandse grunge-collega’s van All Over Again (is er sprake van een trend?). Wel een knappe track die ons doet watertanden naar wat nog moet komen.
Hell From Above is de eerste in een serie van vijf singles die samen de Hell From Above EP zullen vormen. Elke maand komen een nieuw nummer en een video uit. Wij mochten al eens luisteren en voor ons mag Breaking Down snel volgen.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00