Home » Epica lanceert (lyric)video Universal Death Squad van aankomend studio-album The Holographic Principle

Epica lanceert (lyric)video Universal Death Squad van aankomend studio-album The Holographic Principle

door Maurice van der Zalm
158 views 2 minuten leestijd

Epica UDS coverDe Nederlandse symfonische metalband Epica heeft zijn eerste (lyric)video Universal Death Squad gelanceerd. De monumentale, ruim zesenhalve minuut durende track is afkomstig van het nieuwe magnum opus The Holographic Principle dat op 30 september wereldwijd wordt uitgebracht via platenlabel Nuclear Blast. Vanaf nu is dat nieuwe album (en merchandise) alvast als pre-order te bestellen via http://www.epicawebshop.com/.
Op Universal Death Squad waarschuwt de band voor een dystopische technocratie waarin machines en robots zielloos de wereld domineren. The Holographic Principle zelf verhaalt over een nabije toekomst waarin virtual reality een enorme vlucht heeft genomen die mensen in staat stelt om eigen virtuele werelden te creëren die niet meer van de “echte” realiteit te onderscheiden zijn.
Het zestal rondom sopraanzangeres Simone Simons presenteert de nieuwe cd op zaterdag 1 oktober tijdens de tweede editie van Epica’s eigen festival Epic Metal Fest in 013 Tilburg waar twaalf bands zullen spelen waaronder Katatonia (SE), Fleshgod Apocalypse (IT), Textures (NL) en uiteraard Epica zelf. Het is de enige show die de band dit jaar in de Benelux geeft. Tickets hier.
The Holographic Principle vormt in alle opzichten de apotheose uit Epica’s discografie. Niet alleen het album zelf, maar ook de totstandkoming ervan (die meer dan een jaar duurde) is een verhaal apart die een documentaire in twee delen rechtvaardigt (Episode 1 en Episode 2). De band besloot om geen samples te gebruiken maar louter èchte instrumenten, gastzangers en koren live op te nemen. Alleen de voorbereiding werd daardoor een monsterklus omdat alle (klassieke) instrumentale en vocale partijen eerst moesten worden uitgeschreven op bladmuziek. Vervolgens nam de band met veel muzikanten en zangers tegelijk op: strijkers, koperblazers, houtblazers, percussie, koor, solisten en etnische instrumenten. Het gevolg was een record aantal opgenomen audiosporen – soms wel tot 1000 per nummer.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00