Home » Epica (NL) lanceert gloednieuwe (live)video Dancing In A Hurricane

Epica (NL) lanceert gloednieuwe (live)video Dancing In A Hurricane

door Maurice van der Zalm
235 views 2 minuten leestijd

De Nederlandse symfonische metalband Epica heeft zojuist zijn gloednieuwe (live)video Dancing In A Hurricane gelanceerd. Deze monumentale track is afkomstig van Epica’s meest recente studio-album The Holographic Principle, dat vorig september werd uitgebracht via platenlabel Nuclear Blast en wereldwijd hoog in talloze albumcharts eindigde. De video staat hier online: 

Dancing In A Hurricane werd afgelopen februari door Epica’s eigen productieteam Panda Productions live opgenomen tijdens een uitverkochte show in het Parijse Le Zenith, waar Epica zijn meest succesvolle  Europese tournee tot op heden afsloot voor een enthousiast legioen van 5.000 uitzinnige fans die deze apotheose samen met de band beleefden. De video toont onomstotelijk Epica’s onstilbare honger om zichzelf voortdurend op alle fronten opnieuw uit te vinden en te verbeteren: muzikaal, productioneel, audiovisueel en qua show.
Toetsenist Coen Janssen: “Als muzikant sluipt er wel eens het gevaar in dat je tijdens een tournee even vergeet hoe bijzonder het is -en hoe bevoorrecht je bent- dat je avond na avond je eigen muziek voor duizenden enthousiaste fans mag spelen. De Zenith-show is een absoluut hoogtepunt uit onze vijftienjarige carrière en daarom ben ik des te blijer dat we uitgerekend tijdens deze Parijse show enkele video’s hebben opgenomen. Bij het zien van deze eerste video -overigens ook nog eens één van mijn favoriete songs van The Holographic Principle- word ik instant naar die avond in Le Zenith teruggevoerd en beleef ik heel de show weer opnieuw. Dan realiseer ik me weer wat een fantastische tournee we achter de rug hebben!”
Aanstaande vrijdag, op 5 mei, onderneemt het eigenzinnige zestal rondom sopraanzangeres Simone Simons zijn zoveelste tournee door Midden- en Zuid-Amerika (Costa Rica, Honduras, Mexico en Columbia) waar de band razend populair is en voor gemiddeld duizenden trouwe fans per show speelt. Na een korte break doet Epica deze zomer opnieuw talloze (Europese) clubs en festivals aan om vervolgens in september door de V.S. en Canada te trekken voor 23 shows en de laatste maanden van 2017 weer in Europa te eindigen. Voor november en december staat de headline-tournee Ultimate Principle Tour gepland met als support acts Anneke Van Giersbergen’s nieuwe all-star band Vuur en de Tunesische progmetalband band Myrath.
De vier Nederlandse shows voor dit jaar zijn:
– 11 juni: Bibelot Dordrecht
– 20 oktober: Hedon Zwolle – met Mayan
– 21 oktober: Patronaat Haarlem – met Mayan
– 22 oktober: Doornroosje Nijmegen – met Mayan

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00