Home » EVANESCENCE sluit Graspop af op zondag 18 juni

EVANESCENCE sluit Graspop af op zondag 18 juni

door Maurice van der Zalm
103 views 2 minuten leestijd

Graspop wist iedereen te verrassen met Rammstein als headliner op vrijdag 16 juni 2017. Gisteren kwam de organisatie met het nieuws dat Deep Purple de zaterdag zou headlinen. En naar verwachting zou vandaag of morgen de derde headliner bekend gemaakt worden, omdat zaterdag de dagtickets in de verkoop gaan. 
Sinds gisteren wordt er dus druk gespeculeerd. Wie is er headlinewaardig én tourt én heeft (recent) een nieuw album. Namen als In Flames, Aerosmith, Devin Townsend Project, Amon Amarth en KoRn passeerden de revue. Het mocht echter niet zo zijn. Evanescence mag de zondag afsluiten als headliner. Een wonderbaarlijke keuze.
Graspop zelf schrijft er dit over op hun website:
Evanescence werd al opgericht in 1995, maar het duurde tot 2003 voor de Amerikaanse nu metal/hardrock band rond frontvrouw Amy Lee echt doorbrak. Hun eerste full length album Fallen kwam datzelfde jaar uit, en was meteen een schot in de roos. De single Bring Me To Life ging meer dan 14 miljoen keer over de toonbank en sleepte talloze prijzen en nominaties in de wacht. Daarna volgden hits als Going Under, Everybody’s Fool en natuurlijk ook de ballad My Immortal. Na tal van wijzigingen in de line-up en enkele noodgedwongen rustpauzes, heeft de band uit Little Rock, Arkansas zijn draai weer gevonden. Nog niet met nieuw werk voorlopig, maar wel met indrukwekkende live optredens boordevol kippenvelmomenten en dramatische hoogtepunten. We kijken uit naar deze eigenzinnige mix van nu metal, hardrock en een snuif symfonische noten.
Een nog grotere verrassing werd bekend gemaakt op de website van GRIMM Gent. De affiche van Graspop zou door Opeth korte tijd op hun facebookpagina hebben gestaan. Inmiddels is deze niet meer  te bekennen bij Opeth, maar nog wel bij GRIMM en ook hieronder. Gezien de grootte van de namen op de affiche (bijvoorbeeld Avatar heel klein) dient er rekening te worden gehouden met een alternatieve affiche, maar vooralsnog zijn dit de eerste namen.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00