Home » Tweede headliner Graspop 2017 bekend: Deep Purple

Tweede headliner Graspop 2017 bekend: Deep Purple

door Maurice van der Zalm
187 views 1 minuten leestijd

Vanmiddag is bekend geworden dat niemand minder dan Deep Purple Graspop komt headlinen op zaterdag 17 juni. Nadat eerder al werd aangekondigd dat Rammstein voor de eerste maal naar Dessel zal komen, heeft Graspop nu wederom een primeur te pakken. De organisatie laat het volgende weten:
‘Eind jaren ’60 stond deze legendarische Britse band met Black Sabbath en Led Zeppelin mee aan de wieg van de Britse hardrockscene. Sindsdien hebben ze meer dan 120 miljoen platen verkocht. Rockklassiekers zoals Smoke On The Water en Child In Time zijn stevig verankerd in het collectief geheugen. Hun debuutplaat Shades Of Deep Purple uit 1968 is ondertussen bijna een halve eeuw oud, maar de grondleggers van de hardrock staan er nog steeds. Niet langer in originele bezetting weliswaar; enkel drummer Ian Paice heeft de acht personeelswissels overleefd in het 48-jarige bestaan van de band. Samen met Ian Gillan, Roger Glover, Steve Morse en Don Airey zal hij op zaterdag 17 juni bewijzen waarom Deep Purple terecht een plek heeft veroverd in de Rock and Roll Hall of Fame. Hun nieuwste studioalbum ‘inFinite’ komt begin 2017 uit, met release van de eerste single op 20 januari.’
Vanaf vandaag is de video van Time For Bedlam online
De dagtickets voor het Graspoopfestival gaan zaterdag 17 december om 10:00 uur in verkoop, dus grote kans dat de organisatie de komende dagen nog meer namen bekend zal maken.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00