Home » Evanescence – The Bitter Truth

Evanescence – The Bitter Truth

door Edwin Knip
181 views 2 minuten leestijd

Het is alweer het vijfde studio album van deze Amerikaanse rockband onder leiding van de 39-jarige zangeres Amy Lee.
In mei 2019 laat Lee zich ontvallen dat Evanescence van plan is om in 2020 een nieuw studio album uit te brengen. Ook staat er voor april 2020 de tour Worlds Collide op de planning. Bij deze tour wordt er in zeven steden in Europa gezamenlijk opgetreden met Within Temptation. De tour wordt uitgesteld tot de herfst 2020 vanwege COVID19. Daarna wordt de tour voor de tweede keer uitgesteld en zal nu plaatsvinden ni september 2021.
In september 2019 verschijnt er een trailer van Xbox voor de videogame Gears 5 met een cover versie van The Chain, het Fleetwood Mac nummer. Het nummer wordt gezongen door Lee en in november wordt het nummer uitgebracht door de band. Het nummer haalt uiteindelijk niet het nieuwe album. In april 2020 wordt de titel van het nieuwe album bekend gemaakt en komt de eerse single Wasted On You uit. Het is een nummer over een verloren gegane liefde, de wanhoop spat ervan af. Het nummer begint rustig en ingetogen om na ruim anderhalve minuut toch een heftige uitspatting te krijgen.
In jul volgt de tweede single, The Game Is Over. Het is een meer uptempo nummer met krachtige vocalen van Lee. Use My Voice is e derde single in augustus 2020. Het nummer gaat over de mondsnoeren van de ander. Wat je ook doet, de waarheid komt boven tafel en zwijgen zal niet lukken. Het bevat vocale bijdragen van Lzzy Hale, Taylor Momsen en Sharon den Adel, en werd gebruikt in een HeadCount-campagne om Amerikanen aan te moedigen om te stemmen in de Amerikaanse presidentsverkiezingen.
Yeah Right wordt de vierde single, deze wordt uitgebracht met de pre-order van het nieuwe album Het is een nummer dat Lee jaren geleden al schreef voor het eerste album. Het nummer paste daar niet op en werd opzij geschoven tot nu. In maart 2021 komt de vijfde single Better Without You waarin Lee verhaalt over haar strijd in de muziekindustrie. Ze haalt flink uit naar de hoge heren die claimen alles te weten terwijl de artiest net komt kijken.
Het album is met ruim drie kwartier muziek weer een ouderwets Evanescence album alhoewel er niet echt een nummer uit springt dat ‘de’ hit zou kunnen worden. Al is Waisted On You wel een kanshebber. Voor de luisteraar is het in ieder geval weer lekker genieten!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00