Home » Evermore – Court Of The Tyrant King

Evermore – Court Of The Tyrant King

door Edwin Knip
271 views 1 minuten leestijd

Deze Zweedse power metal band oogstte positieve reacties na het uitbrengen van het debuut album in 2021.

Het trio muzikanten brengt met het tweede album meer diepte in de teksten en een hardere muzikale begeleiding. Zanger Johan Haraldsson, gitarist/bassist/toetsenist Johan Karlsson en drummer Andreas Viklands brengen ruim drie kwartier overdonderende power metal. Met uitzondering van de instrumentale openingstrack Heros Journey bevat het albums uitsluitend nummers die langer dan vijf minuten duren. Alle nummers komen uit de pen van Viklands en Karlsson.

Call Of The Wild opent met razendsnel gitaarwerk, donderend drumwerk en bijpassend toetsenwerk. De stem van Haraldsson roept vage herinneringen op aan een jonge Bruce Dickinson. Ook de muziek heeft hier en daar invloeden uit de NWOBHM. Niet verkeerd dus. Ook Rising Tide kent dezelfde structuur en dendert in hetzelfde tempo door.

Met subtiel toetsenspel opent Court Of The Tyrant King. Het nummer is met vlagen rustiger, de heftige stukken worden afgewisseld met stemmige koortjes. Het geheel doet melodischer aan.  Northern Cross zorgt dan weer voor meer reuring waarna er in de intro van See No Evil weer een rustpuntje zit. Maar ook hier duurt het niet lang voordat gitaren en drums losbarsten. De nummers op het album zorgen stuk voor stuk voor een massieve muur van overweldigend geluid. De band gaat er met gestrekt been in, er is nauwelijks plek voor enige compensatie.

Tot en met de laatste tonen van By Death Reborn blijft het album boeien. Een aanrader voor de liefhebber van power metal.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00