Home » Amaurot – To Tread The Ancient Waters

Amaurot – To Tread The Ancient Waters

door Edwin Knip
265 views 1 minuten leestijd

Het debuutalbum van de gothic/death/doom metal formatie uit Amaurot klinkt veelbelovend.

De band wordt in 2019 opgericht door zangeres Lisa Rieger (Hydra) en gitarist Peter Svenssono (Void Moon, Assassin’s Blade). Rieger neemt de zang, achtergrond en grunts voor haar rekening, Svensson speelt gitaar en toetsen. De band wordt gecompleteerd door drummer Thomas Hedlund (Pagan Rites, Void Moon) en bassist Magnus Hultman (Cult Of The Fox). De invloeden van de band komen hoofdzakelijk uit de hoek van de klassieke doom metal. Voorbeelden voor de band zijn onder andere Candlemass, Draconian en de vroege Within Temptation.

In de nummers wordt de band ondersteund door Rogga Johansson (Massacre), Sabine Meusel (Xiphea), Sean Vukovic (Forsaken) en Marcus Rosenkvist (Void Moon). De band weet donkere nummers in een traag ritme neer te zetten, omlijst met de heldere vocalen van Rieger. Een prachtige mix van frisse vocalen en donkere grunts loopt door de nummers heen. Van Aether Child tot aan het laatste nummer Phoenician Ashes blijft de band boeien.

Des Waneres Lied is een prachtige mengeling van donkere doom en heldere, catchy koortjes.. Gone Forever is daarna een stuk heftiger, zware gitaar riffs en onaardse grunts worden gecombineerd met bijna fragiele zang. De band zorgt ervoor om binnen de acht titels goed af te wisselen in melodie en volume. Het is een geweldig album geworden en zeker een goede kennismaking met deze nieuwe band. Er is maar één conclusie te trekken na het meermaals beluisteren van dit album: dit smaakt naar meer!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00