Home » Evilgroove – Cosmosis

Evilgroove – Cosmosis

door Edwin Knip
146 views 2 minuten leestijd

Een mix van stoner rock en grunge, afkomstig uit Italië.
In 1997 richten gitarist Daniele Medici, bassist Matteo Frazzoni en zanger Luca Frazzoni de band Sunburn waarmee ze een demo van vier nummers maken, en een EP met drie tracks uitgeven. Invloeden van buitenaf komen onder andere van bands als Alice In Chains, Pantera, Down en Tool. Daarna is het een lange tijd stil, tot dat in 2005 de drie muzikanten, nu onder de naam Evilgroove drie nummers bijdragen aan het project This Love: A Tribute To Dimebag. In 2009 en 2011 staat de band weer op twee compilaties, Desert Sound Vol.1 met het niet eerder uitgebrachte Smell The Burn, en op Layne Staley Italian Tribute met een cover van Real Thing. In 2014 wordt de getalenteerde drummer Christian Rovatti aan de line-up toegevoegd, en de band is compleet. De band duikt in 2016 de studio in voor de opnames van het debuutalbum Cosmosis.
Uiteindelijk komen er tien nummers op het album, ruim drie kwartier muziek. Sterke, zwaar ingezette gitaar riffs dragen de nummers. Turn Your Head opent het album, gevolgd door Lucusta. Dit laatste nummer begint aarzelend, wat drumslagen en een handvol gitaar akkoorden. Maar al snel wordt het een stevig geheel, met een lome zangpartij die het tempo wat drukt. Voodoo Dawn is een meer uptempo nummer, de drumslagen houden het tempo hoog, je kan je er een voodoo dans bij voorstellen. Rake klappen en stevig gitaarwerk, en allemaal lekker strak gespeeld. What I Mean kent diverse tempo wisselingen, van snel tot traag. Lekkere gitaarsolo’s worden afgewisseld met ronkend bas spel. En na een kleine muzikale break gaat het gewoon weer los.
Het luisteren van dit album is absoluut geen straf. De stem van Frazzoni is prettig om te horen, en muzikaal zit het geheel sterk in elkaar. Het heeft misschien lang geduurd, maar dit is een album dat zeker aandacht zal trekken.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00