Home » Ewiniar – Burning The Night

Ewiniar – Burning The Night

door Edwin Knip
159 views 2 minuten leestijd

Melodieuze gothic metal afkomstig uit Split, Kroatië.
De band Ewinar bestaat uit het echtpaar Marin en Katarina Tramontana. Katarina verzorgd de vocalen en schrijft de teksten, Marin bespeelt alle instrumenten en schrijft de muziek.  In september kwam de eerste single Years Of Heaven uit. Een goed in het gehoor liggend nummer met een pakkende melodie. Het nummer valt meer onder de noemer stevige poprock dan gothic, maar laat wel horen wat de band in huis heeft. Geen technische hoogstandjes, geen adembenemende uithalen, maar lekker recht toe recht aan powerpop. De tekst heeft een donkere kant, wat heeft het voor nut om eeuwig leven te bezitten als je geen jeugd hebt gekend? Waarom zou je voorspellingen opschrijven als niemand ze ooit leest?
De stem van Katarina lijkt zich aan te passen aan de boodschap van het nummer, bij een meer opgewekt stuk klinkt deze beduidend helderder dan bij een sombere tekst, waar de vocalen ook wat donkerder worden. Marin weet ondertussen goede riffs te combineren met doordacht bas en drumspel. Muzikaal en tekstueel zit het allemaal goed in elkaar. De somberheid is een rode draad door de nummers heen. Mother spreekt over frontlinies en overdadig bloedvergieten, Seekers Of The Sense gaat over angsten.
Maar er zijn ook positieve nummers op het album, Against The Stream gaat over die droomwereld aan de andere kant van de dood en Burning The Night gaat over hoop. De Tramontanas weten in negen verschillende nummers diverse onderwerpen aan te snijden, in muzikaal verschillende nummers. De vocalen van Katarina zijn prettig om aan te horen en vormen een mooi contrast met de vocalen van haar echtgenoot in bijvoorbeeld het nummer Mother.
Negen nummers, ruim drie kwartier muziek van Kroatische bodem. Het begin is er, en het is een goed begin. Van deze band gaan we ongetwijfeld meer horen.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00