Home » Ex-lid Sinister zoekt fondsen voor nieuw album itSELF

Ex-lid Sinister zoekt fondsen voor nieuw album itSELF

door Filip van der Linden
220 views 2 minuten leestijd

Ricardo Falcon wil graag zijn band itSELF opnieuw op de rails zetten en start daarvoor een crowdfunding.

De Braziliaan startte deze thrash/deathband in 2005 in Sao Paulo en deed met itSELF drie Europese tournees (o.m. met Predator in The Cave in Amsterdam in 2010). Later verkaste Ricardo naar Europa waar hij in verschillende steden woonde en in verschillende bands speelde of toch ergens zijn weg zocht in de rand van de business. Hij speelde een hele bij de Nederlandse band Sinister, waarmee hij in 2017 het album Syncretism mee opnam en waarmee hij o.m. op Metaldays in Slovenië stond. Tot aan de viruscrisis was hij de live-gitarist van Belphegor.

Nu wil hij met itSELF een nieuw album opnemen. Dat is dan het album The Absence dat ze in 2013 aan het opnemen waren, maar toen niet konden afwerken wegens geldgebrek. Ricardo heeft alvast een mooi team samengesteld voor de opnames in de Hertz Studios: behalve Ricardo zelf op gitaar zijn de volgende mensen van de partij: drummer en zanger Estevan Furlan (mede-oprichter van itSELF), de Amerikaanse bassist Steve Di Giorgio (Death, Sadus, Testament, Iced Earth) en de Nederlandser Carsten Altena voor de samples en orkestraties. Carsten en Ricardo zaten samen in Sinister en Carsten kan je voorts nog kennen van bij Izegrim of The Monolith Deathcult. Terrance Hobbs van Suffocation zal een gitaarsolo inspelen voor één van de tracks. Edu Nascimentto doet het artwork (Nuclear Warfare, Affront, Silent Prophet, Andralls, ..).

Ricardo heeft 10.000 euro nodig om het album The Absence af te werken en uit te brengen. Dat bedrag lijkt hij makkelijk bij elkaar te krijgen met een crowdfund-campagne die nog enkele weken loopt. De volgende doelen van de crowdfunding zijn dan een lyric video (bij 12.000), een cover naar keuze door iedereen die geld op tafel legt (bij 15.000) en een Europese tournee in 2021 (bij 20.000). Je kan al beginnen bij 10 euro en vanaf 15 euro krijg je bovenop de eeuwige dankbaarheid van Ricardo nog het album digitaal zodra het afgewerkt is.

https://www.kickstarter.com/projects/itself/itself-new-album-the-absence?fbclid=IwAR2SrqCKIN3jc6JAD19ULoyyvIVSuj2h-QUychHE0SPg4TUGnxbgFVhvqoo

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00