Home » Alter Bridge – Walk The Sky 2.0 (EP)

Alter Bridge – Walk The Sky 2.0 (EP)

door Jochem van der Steen
220 views 2 minuten leestijd

Sinds er geen live shows meer gegeven kunnen worden zie je steeds meer remixes en live versies als singles gereleased worden. Op die manier valt er nog wat extra’s te verdienen voor de artiesten en wordt de honger naar live muziek bij de fans nog een beetje gestild. Alter Bridge komt deze maand met een live EP uit, inclusief een nieuwe track. De titel slaat op hun eerder uitgekomen live album, Walk The Sky waar deze EP dus een verlengde van is.
Het eerste nummer op de EP is gelijk het nieuwe nummer. Het is in de studio opgenomen, en daardoor een beetje de vreemde eend in de bijt. Om die reden ook wel slim om mee te openen, anders zou de sound wat erg gelikt klinken tussen de live opnames. Het nummer is niet echt verrassend, het heeft wat zompige riffjes die tegen blues aan schuren maar ook weer tegen Southern rock. Precies zoals we van deze band kennen. Ik had graag wat spannenders aangetroffen op een EP.
Dan de live nummers… Aangezien ze allemaal van Walk The Sky komen zit het qua stijl nogal op dezelfde lijn en is het niet bepaald een dwarsdoorsnede of weergave van het totale repertoire van de band. Om het dan toch bijzonder te maken, zou je hopen dat de live nummers ook echt live klinken. Of dat er veel interactie is met het publiek. Helaas is er zo te horen best wat productie overheen gegaan. Behalve een enkele ”dankjewel” is er ook weinig interactie te horen.
Kortom, ik zie de meerwaarde niet echt van deze EP. Los van dat er wat aan te verdienen valt. Voor de echte diehard fans zijn er dan ook genoeg versies van de EP. Niet alleen verschijnt hij op cd, maar ook op gekleurd vinyl en als een speciale editie met ook het originele album in een 2CD box. Begrijp me niet verkeerd, ik snap dat de schoorsteen moet blijven roken in deze moeilijke tijden, maar had graag gezien dat deze band het wat creatiever had aangepakt.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00