Home » Exhumed / Gruesome – Twisted Horror

Exhumed / Gruesome – Twisted Horror

door Jochem van der Steen
146 views 2 minuten leestijd

Splits, worden die nog gemaakt? Jazeker! Zo komt Relapse Records met een 10”/CD/Digital rekease waar twee gore / death metal bands de krachten op bundelen. Een paar jaar terug kon je je nog afvragen of hier nog een markt voor was, aangezien men net zo makkelijk alle nummers los weet te downloaden. Echter, met de opmars van vinyl wordt het weer leuker om zo’n plaat uit te brengen. Een mooie manier voor een band om snel wat uit te brengen, zodat de fans ze niet uit het oog / oor verliezen en een mooie manier voor fans van de ene band om kennis te maken met de andere.
De eerste drie nummers komen voor rekening van Exhumed. Zoals we gewend zijn van Exhumed wordt het gaspedaal volledig ingedrukt. De percussie zit de riffs op de hielen bij deze snelle death metal. Een gitaarsolo wordt niet gevreesd. Meer krassende vocals worden ondersteund door wat diepere grunts.  De titels Rot Your Brain, Buried To Die en Dead, Deader, Deadest spreken boekdelen, dit zijn geen love songs maar de horrorteksten waar de band groot mee is geworden.  Persoonlijke favoriet is overigens het laatst genoemde nummer omdat het refreintje “Dead, Deader Deadest!” gewoon lekker mee te schreeuwen is.
De thrash invloeden liggen er dikker op bij Gruesome. De gitaren hakken wat meer en de percussie is langzamer, maar harder. Deze band is minder bang het gaspedaal wat los te laten en wat meer groove de kans te geven. De tempo wisselingen en inventieve riffs maken de nummers gevarieerd genoeg om je aandacht vast te houden. Persoonlijk kan ik deze aanpak wel waarderen. De nummers A Mind Decayed en Led Into The Dark bekoren me daardoor wat meer dan de wat ongenuanceerde snelheidsrecord poging van Exhumed.
 
 
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00