Home » Exoto – Absolution In Death

Exoto – Absolution In Death

door Filip van der Linden
258 views 2 minuten leestijd

Als Vic Records je oudste demo’s en albums vandaag op CD heruitbrengt, wil dat meestal zeggen dat je indertijd iets betekend hebt voor de scene. Vaak wil het ook zeggen dat je als band meer verleden hebt dan toekomst. De Belgische deathmetallegende Exoto bewijst het tegendeel op zijn nieuwe EP Absolution In Death, uitgebracht bij Dead By Dawn Records. De eerste lading CD’s is inmiddels de deur uit, wat het mooiste bewijs is dat het verhaal van Exoto nog niet uitverteld is.
 
Van de oorspronkelijke bezetting is enkel nog zanger Bloodless Kriss aan boord, maar de rangen werden aangevuld met ervaren muzikanten die eerder hun kunnen demonstreerden bij o.a. Emeth, Oceans of Sadness en Carnation. Absolution In Death is een overdadige feestmaaltijd voor elke liefhebber van oldschool deathmetal: snel, agressief, nerveus van tempo wisselend en heel technisch. Alsof je 20, 30 jaar teruggeworpen wordt in de tijd.
 
Bloodless Kriss spuwt nog steeds zijn vocalen met passie en gretigheid en die vocalen zitten ook mooi in de mix. De compacte gitaarsolo’s op Consumed By Insanity zijn vakkundig in de schijnwerpers gezet. Liquefey Your Enemies heeft een leuk punky ritme met ook nog thrash doorheen de death.  When No Dreams Remain is hondsbrutaal, net als Floating (To Hell). Deze laatste track wordt opgedragen aan Bret Hoffmann van o.a. Malevolent Creation.
 
Het klinkt allemaal heel oldschool, maar als je goed luistert zit er ook vaak een moderne twist in en dat is net het interessante aan deze EP. Anders hadden we wel gewoon het oudere werk nog eens opgelegd. Dit is Exoto 2.0 of 3.0 of hoe je het ook wil aanduiden. Als ze dit niveau blijven halen, mag er snel een full album volgen.
 

 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00