Extra show van Normaal op 7 mei 2024

Wegens een overweldigende vraag naar tickets geeft de Achterhoekse rockband Normaal een extra concert in Openluchttheater Lochem op dinsdag 7 mei 2024. De eerder aangekondigde concerten op donderdag 9 mei en zaterdag 11 mei zijn reeds uitverkocht. De historische locatie Openluchttheater Lochem is de plek waar het voor de band 49 jaar geleden allemaal begon. De kaartverkoop voor dit concert start op vrijdag 24 november om 12:00 uur via Ticketmaster.nl.

Bij de afgelopen editie in 2023 was het weer “Olderwets Høken” in Lochem. Normaal keert ook volgend jaar terug voor maar liefst drie optredens in Openluchttheater Lochem, de historische locatie waar het voor de band ooit allemaal begon. Afgelopen Hemelvaartsdag stond de band nog voor een veld met duizenden uitzinnige Anhangers vanuit alle windstreken. Na de eerder aangekondigde concerten op 9 & 11 mei 2024 komen Bennie Jolink en zijn bandleden Willem Terhorst, Ferdi Joly, Timo Kelder, Roel Spanjers, Joppe Bestevaar en Peter Delannoye ook 7 mei weer samen voor het 49e joar “Olderwets Høken”.  

Normaal gaf tijdens het Lochem Popfestival in 1975 haar eerste grote optreden. De hit ‘Oerend hard’ volgde in 1977 en al snel werd de harde rockmuziek met een Achterhoeks dialect het handelsmerk van de band. Normaal zet het platteland muzikaal op de kaart. Ruim vier decennia later is de band nog altijd razend populair en niet meer weg te denken uit het Nederlandse muzieklandschap. In de afgelopen jaren mocht de band de Edison Oeuvreprijs en de prestigieuze Buma Lifetime Achievement Award in ontvangst nemen. Ook verscheen er in 2015 de VPRO documentaire ‘Ja, dat was høken, 40 jaar Normaal’ en werd er in 2018 een standbeeld voor de band onthuld op Hemelvaartsdag in Hummelo, vlakbij het geboortehuis van Bennie Jolink. Recent verscheen er een nieuwe verzamel LP van Normaal: Ojadahits, met klassiekers als ‘Oerend hard’, ‘Deurdonderen’, ‘Doe Effen Normaal’ en ‘Ik Kom Altied Weer Terug’. 

De kaartverkoop start op 24 november 2023 om 12:00 uur. Meer info kun je vinden op www.mojo.nl/normaal

Related posts

Headbanger’s Balls Fest vult affiche aan

Pantera op 28 januari 2025 naar AFAS live 

Steven Wilson naar AFAS live