Home » Fallen Arise – Enigma

Fallen Arise – Enigma

door Edwin Knip
259 views 1 minuten leestijd

Een geweldig album vol Griekse symfonische metal.
De Griekse band Fallen Arise is in 2009 opgericht en heeft sindsdien een lange rij van optredens in Griekenland en in Europa mogen noteren. Als support, maar ook als headliner. Naast de EP Eternal ui 2012 heeft de band in 2013 en 2015 een volledig album uitgebracht.
Met het album Enigma wilde de band de muzikale stijl verversen, het mocht niet zo zijn dat de voorgaande albums Ethereal en Adeline gekopieerd zouden worden. Er moest een mix gezocht worden tussen het zo modern mogelijk klinken van de muziek en het trouw blijven aan de eigen stijl.
Het resulteerde in het album Enigma, een album met tien verfrissende nieuwe nummers. De vocalen van zangeres Fiona Creaby en die van zanger Vlasis Katsaounis vormen een ijzersterke mix. De heldere en frisse stem van Creaby staat haaks op de donkere, rauwe vocalen van Katsaounis. Het mooiste voorbeeld daarvan is te horen in het hoogtepunt van het album, het nummer Forever Winter. Wat een geweldig nummer is dat!
Maar ook in de nummers Forsaken en Without Disguise komen de vocale gevechten van beide vocalisten goed tot hun recht.
Het album opent met het wat bombastisch aandoende In Adentu Deorum. Hierna volgen negen sterke composities geladen met stevig drumwerk, lekkere basloopjes en mooie gitaar riffs. Naarmate je het album vaker hoort, groeien de nummers uit tot schitterende juweeltjes. Op dit album staat werkelijk geen minder nummer.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00