Feuerengel – Gebouw-T (Bergen op Zoom) 09/11/2019

Vanavond is gebouw T uitverkocht voor het Duitse Feuerengel. Deze Rammstein Tribute staat alom bekend om zijn geweldige show. Vanavond gaan we het meemaken.
Een half uur later dan gepland begint Feuerengel aan zijn set. Ze knallen na een intro meteen van het podium met vuurwerk en één van de nieuwere Rammstein nummers Deutschland. De band weet precies hoe ze de tribute neer moeten zetten. Als je niet beter wist zou je met je ogen dicht haast denken dat je naar Rammstein staat te kijken. Alles klopt, de band is strak, de zanger klinkt zoals hij moet klinken en de outfits van alle bandleden zijn spot on. Bij het tweede nummer Feuer frei! begint de wel bekende pyro show. De vlammen slaan meteen tot boven aan de zaal uit de pyro installatie en dat geeft een geweldig effect. De zaal heeft een geweldige klimaatbeheersing, want bijna meteen nadat ze vlammen uit zijn koelt het ook weer af. Na dit nummer volgen meer bekende en wat onbekendere nummers.
Bij het nummer Ich tu dir weh wordt toetsenist Chris in een bak gedaan waar vervolgens door frontman Boris een bus met vuur overheen gegoten wordt. Geheel zoals Rammstein dit ook doet. Erg goed gedaan, want Chris keert ook terug in een andere outfit. De hele show is af. Frontman Boris en gitaristen Farb en Daniel zwepen het publiek lekker op. Er wordt veel meegeklapt en gezongen. Bij het nummer Mein Teil komt Boris verkleed als kok/slager het podium op en verdwijn Chris met een aparte synth in een kookpot. Tijdens het nummer wordt de pot bestookt met een vlammenwerper en daarna verschuift Boris de pot en gooit er wat water in wat Chris net zo hard weer teruggegooid. De heren hebben er duidelijk veel plezier in. Dat is aanstekelijk, de sfeer in de zaal is vrolijk en opgewekt.
Bij Radio gebruiken Farb en Daniel twee synths met een microfoon eraan om de juiste effecten op hun stem te krijgen voor het nummer. Dit klinkt heel erg goed. Na Sonne doet Chris een grappig dansje waar hij iedereen mee aan het lachen krijgt en hij krijgt ook iedereen aan het zingen door geluiden uit een simpele synth te halen. Als Boris terug het podium op komt pakt hij de synth af en vernield heb met een harde vuurwerk knal en slaat hem daarna nog verder kapot. Bij Bück Dich kan de water spuitende piemel natuurlijk niet ontbreken. De hele eerste helft van de zaal is nat. Iemand gooit een biertje het podium op, maar daar laat Boris zich niet door van de kaart brengen. Met een vinger weet hij duidelijk te maken dat hij er niet van gediend is en hij gaat vrolijk verder.
Na een vuurrijk Ich will doen ze net of ze weg gaan, maar natuurlijk was dat niet het laatste nummer. Nog vijf nummers brengt de band nadat ze terug zijn gekomen Mein Herz brennt  begint meteen weer goed met de pyro en Du riechst so gut begint met de door vuur omringde boog waar Boris behendig meer beweegt. Engel is het laatste nummer en de drummer krijgt hierbij ook met vuurwerk te maken aan zijn stokken. Natuurlijk geven ze bij dit laatste nummer ook nog even gas met de andere vlammen. Erg gaaf. Dit was echt een top show. Ze hebben al aangekondigd volgend jaar terug te komen naar Nederland en deze keer naar Tilburg. Daar ga ik in ieder geval zeker bij zijn.
Setlist: Deutchland, Feuer frei!, Keine Lust, Zeig dich, Ich tu dir weh, Wollt ihr das Bett in Flammen sehen?, Puppe, Heirate Mich, Sehnsucht, Asche zu Asche, Amerika, Mein Teil, Radio, Sonne, Bück dich, Du hast, Ich will Encore: Mein Herz brennt, Ausländer, Du riechst so gut, Haifisch, Engel
Met dank aan Corné de Weert / cornedeweert.nl voor het beschikbaar stellen van fotomateriaal.

Related posts

Clamm + Bruce – The Pit’s (Kortrijk, België) 17/07/2024

Pirate Metal Party (Helmond) 14/07/2024

Hellmond Open Air (Helmond) 13/07/2024