Home » Fire Horse – Out Of The Ashes

Fire Horse – Out Of The Ashes

door Jochem van der Steen
490 views 1 minuten leestijd

De lineup van deze band verraad al een beetje dat we kwaliteit kunnen verwachten én dat het met het rock ‘n’ roll gehalte wel goed zit. Met zang van Kevin Stunnenberg (Birth Of Joy), bas van Peter van Elderen (Peter Pan Speedrock, Tankzilla) en Guy Pek (Grenadeers) heb je natuurlijk niet de minsten aan boord. Stukje trivia: de naam van de band verwijst naar het geboortejaar van Peter volgens de Chinese astrologie.
Op dit album komen alle invloeden van de bands van deze mannen samen. Dit is wat er zou gebeuren als The Beatles en Queens Of The Stone Age een kindje kregen. Fijne melodieën worden gekruist met dampende riffs en fel drumwerk.
Die Queens Of The Stone Age invloeden, met wat Kula Shaker vibes, zijn met name te horen op de eerste track, Trust. Do My Thang zit vol swagger. Against The World is  één van de klassiekst klinkende nummers van het album. Vooral de openingsriff van Black Waltz doet wat denken aan Wolfmother. Fire Horse heeft een fijn meezingbaar refrein (‘’on fiiiiiire’’) en een sterk basloopje. De vocale uithaal waarmee Stormtrooper start is indrukwekkend. Don’t Care herbergt heerlijk zompige riffs.  Willows heeft wat prettig dromerigs. De stoner invloeden zijn het dikst op Situations. Hello kan zomaar aanslaan bij fans van Foo Fighters. Ik kan me vinden in de titel van het laatste nummer, Keep It Coming, wat mij betreft mag er snel een nieuw album komen.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00