Home » Five Finger Death Punch – Got Your Six

Five Finger Death Punch – Got Your Six

door Sjoerd van der Zalm
183 views 3 minuten leestijd

5FDP - Got Your Six
2005 was het jaar dat een nieuwe band opgericht werd, die anno 2015 is uitgegroeid tot één van de grootste bands is in het (gangbare) metalgenre. We hebben het over Five Finger Death Punch die sinds hun debuut THE WAY OF THE FIST aan een opmars is begonnen die nog altijd voortduurt. Sindsdien hebben verschillende albums een gouden status behaald, stonden ze meermaals op nummer één in de Amerikaanse hitlijsten en werden de stadions in de Verenigde Staten moeiteloos gevuld. Zoals dit jaar gemerkt op Graspop zit het met populariteit hier in Europa ook wel snor. Dit najaar staat er een tour door Europa gepland, gezamenlijk met Papa Roach, maar is het in September eerst tijd voor een gloednieuw studioalbum, en terwijl de eerste single Jekyll And Hyde de Amerikaanse hitlijsten al bestormt, focus ik mij ook op de rest.
Titelnummer Got Your Six opent de cd en valt gelijk met de deur in huis. Het is een lekker, stevig begin die mij doet denken aan eerdere cd/live openers, zoals Lift Me Up en Under And Over It. Er zit eenzelfde kracht in dit nummer, wat meteen adrenaline verhogend is. Gelukkig is dit niet het enige nummer waarop ik even mijn energie kwijt kan raken. Zo geniet ik ook van No Sudden Movement, Hell To Pay, Boots And Blood en Meet My Maker. Aangezien Five Finger Death Punch beschouwt kan worden als een hitmachine, is het deze keer dan ook raak in de vorm van eerder genoemde Jekyll And Hyde. Om te beginnen zit er een herkenbare riff in het nummer, waardoor het nummer makkelijk in je hoofd blijft zitten. Daarnaast is het refrein van het nummer erg bombastisch en is het tekstueel gezien erg snel te onthouden. Al met al vind ik het dan ook niet raar dat de videoclip binnen drie maanden al 6.5 miljoen keer is bekeken, maar is Jekyll And Hyde is niet het enige nummer dat potentie heeft om een hit te worden. Wash It All Way en My Nemesis zijn dan wel niet zo bombastisch, maar zouden het naar mijn mening in de hitlijsten ook niet slecht doen. Ik kan nu wel concluderen dat ik dat dit weer een geweldige cd is geworden, met alleen maar sterke nummers, waarvan er voor mij drie echt uitspringen. Absoluut titelnummer Got Your Six, waarover ik eerder al schreef. Voor de rest zijn Ain’t My Last Dance en Question Everything persoonlijke favorieten. De afwisseling tussen de clean zang en grunts van zanger Ivan Moody is werkelijk fenomenaal en hij wordt daarbij ondersteunt door het gitaarduo Zoltan Bathory en Jason Hook. Het is kijken in hoeveel tijd ook dit album de gouden status gaat bereiken.
Dikke Pluim voor de heren om na het fantastische tweeluik The Wrong Side of Heaven And The Righteous Side Of Hell van twee jaar geleden, zo’n sterke opvolger te produceren. Wat mij betreft heeft niet alleen het album, maar ook Five Finger Death Punch een gouden status behaald. Amerikaanse Metal op zijn best.
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00