Home » Fleetburner – Fleetburner

Fleetburner – Fleetburner

door Edwin Knip
213 views 2 minuten leestijd

Een nieuw metalproject van Nederlandse bodem.
Fleetburner is een nieuw project van de Nederlandse gitarist/songwriter Kevin Storm. Dit is zijn debuutalbum dat hij al in 2018 schreef. Op het album wordt hij bijgestaan door zanger Ken Simerly, bassist Peter Iwens (ex-In-Flames, ex-Cyrha), drummer Tomas Myklebust (Vulture Industries, Siegest) en toetsenist Veli-Matti Kananen (Kalmah, One Morning Left).  Storm zelf is als sessie muzikant betrokken geweest bj bands als Equilibrium, Shining en Vulture Industries.
Het album telt elf nummers en optent met The Land, een nummer dat begint met een rustige intro door Kananen. Als iets voor de helft van het nummer de zang van Simerly zich bij de muziek volgt duurt het nog even maar dan gaat het tempo aanzienlijk omhoog. Razendsnelle drumslagen en een doordringende toetsenpartij stuwen het nummer richting het einde. Het nummer gaat bijna automatisch over in The Beach waar we ook weer diverse tempo wisselingen elkaar horen afwisselen.
De stem van Simley is prettig om naar te luistren, hij overheerst de nummers niet maar vult de muzikale begeleiding aan.  Het is zijn eerste echte tastbare product in de muziekwereld en als je dat in het achterhoofd houdt is het helemaal een geweldige prestatie. Via The Breakwater gaan we naar Open Water. De nummers blijven qua opzet hetzelfde maar worden steeds een tikje heftiger. Open Water vergt wat meer inspanning bij Simley maar hij kan het zonder moeite aan.
The Passenger is weer een wat rustiger nummer en er wordt een koortje toegevoegd. Met de nummers The Deck en The Deep gaan we richting het einde van het album. The Deep is een uptempo nummer met veel gitaarwerk. Storm laat maar weer even horen dat hij niet te beroerd is een razendsnelle solo in zijn nummers te laten horen. Met The Endless komt dan toch echt een einde aan een indrukwekkend album. Als dit je eerste solo album is, dan belooft de toekomst niets dan goeds!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00