Home » Circulive – New View

Circulive – New View

door Edwin Knip
137 views 2 minuten leestijd

Progressive rock uit de Verenigde Staten afkomstig van een concert uit 2017.
Circulive is een relatief onbekende band in Nederland, toch is de band al actief sinds de oprichting in 2014. In 2015 brengt de band het eerste album uit. De band bestaat uit zes muzikanten die een variatie aan instrumenten bespelen. Andrew Coyler is toetstenist, zanger en percussionist, Darin Brannon is drummer en toetsenist, zangeres Natalie Brown bespeelt ook de toetsen. William Spillane is zanger, percussionist en gitarist, Joel Simches bespeelt de bas, de drums en speelt ook nog eens akoestische gitaar. En dan is er nog gitarist Alek Darson.
De show is opgenomen tijdens de eerste editie van het international ProgStock Festival in New Jersey. Het overgrote deel van het materiaal is geschreven door het duo Colyer en Brannon. Het nummer Pale Blue Dot is een cover van de band Sound Of Contact.
Het eerste nummer is een intro en een korte voorstelronde van de band waarna het met Soleil Noir echt begint. Het is een door de toetsen gedomineerd instrumentaal nummer. One Wish is een rustig nummer waar we voor het eerste de vocalen van Brown horen. Ze zingt het nummer gedegen en zonder franjes, het doet haast plichtmatig aan. Instrumentaal is er wat meer inbreng van de gitaar en piano en is er een ondergeschikte rol voor de elektronische foefjes. Over de helft van het nummer zit er nog een mooi samenspel in van stevige gitaar riffs tegen over korte melodielijnen op de piano.
De band weet een goed evenwicht te vinden tussen de vocale stukken en de instrumentale stukken. Nautilus begint met een uitgebreid instrumentaal stuk en zo zijn er meer nummers. Piano Challenge is dan weer een instrumentaal stuk dat gevolgd wordt door het iets steviger Hollow waar we ook mannelijke vocalen horen.
Al met al is dit album, voorzien van dvd en blue-ray, goed voor vijf kwartier progressive rock van hoge kwaliteit. Een mooie eerste kennismaking met een groot deel van Nederland.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00