Home » RRRags – Groene Engel (Oss) 25/09/2020

RRRags – Groene Engel (Oss) 25/09/2020

door Maurice Tonies
372 views 4 minuten leestijd

Het Corona-virus weerhield het driekoppige rockmonster RRRags niet om eind mei hun tweede album High Protein uit te brengen. Het album werd vervolgens overladen met positieve recensies, maar een echte releaseshow bleef uit. Concerten waren simpelweg niet mogelijk, maar daar is gelukkig verandering in gekomen. Grote bezoekersaantallen zijn helaas uit den boze. Om alle fans te kunnen verwelkomen zijn er drie shows in het leven geroepen, zodat iedereen op deze manier alsnog de heren kan bewonderen in de Groene Engel in Oss!
Waar normaliter het rockpubliek zij aan zij staat om naar een optreden te kijken is men nu verplicht om plaats te nemen op een van de stoelen in de zaal. Cultuurpodium Groene Engel volgt de ontwikkelingen rondom het Corona-virus op de voet en mag voor deze shows van RRRags 50 toeschouwers per concert binnenlaten. Vanaf de stoelen hoort men de klanken van een DJ aan, waarna vervolgens drummer/zanger Rob Martin, gitarist Ron van Herpen en bassist Rob Zim het podium betreden. De drie “R-en” vormen samen RRRags en weten direct te boeien. De band trapt af met de openingstrack van hun nieuwe album High Protein en daar waar je regelmatig als bezoeker van een show nog wel eens door anderen wordt aangesproken word je nu direct in hun muziek gezogen. Het geraffineerde gitaar- en basgitaarspel komt keihard binnen en tel daarbij het stuwende drumgeweld van drummer/zanger Rob op  en je hebt RRRags.
Liefhebbers van Jaren ’70-Rock, Blues, Stoner en Pyschedelische muziek zijn bij RRRags aan het juiste adres. De heren zijn van alle markten thuis, ze hebben zich al deze stijlen meester gemaakt. Dat kan ook niet anders, want de bandleden hebben met hun andere muzikale projecten hun sporen al lang en breed verdiend. De ervaring spat dan ook van het podium, er vallen geen onnodige gaten tussen de nummers. Als de band al eventjes bezig is trekt men de trukendoos compleet open. Op de achtergrond wordt een mysterieuze intro ingestart waarna RRRags ons als bezoeker mee de woestijn in sleurt. Desertrock is wat de klok slaat op de track Dark Is The Day, waarbij er een grote rol is weggelegd voor de Osse gitarist Ron van Herpen. Zijn gierende gitaarspel doet de hoofden zachtjes meeknikken in de zaal. Normaal gesproken word je tijdens zo’n dergelijk nummer wel door een mede-bezoeker aangesproken die graag vertelt “hoe vet” het is, nu kun je als bezoeker ongestoord genieten van dit geweldige optreden. De concertbeleving is dan ook veel intenser, RRRags weet nu werkelijk elke vezel van de toeschouwer te raken.
De band heeft besloten om het gehele nieuwe album in een chronologische volgorde aan het publiek in de Groene Engel voor te schotelen. De toeschouwers die dan ook High Protein al in de kast hebben staan kennen de nummers misschien al door en door, maar hebben vandaag eindelijk de kans om het geheel in een live-jasje te horen. Er wordt dan ook stilletjes genoten vanaf de stoelen, men mag zich geheel volgens de regels niet te luid laten horen, maar meeknikken met het hoofd en ritmisch met de voet meetikken op de maat is geen probleem. Tussen de nummers mag een applaus en wat gejuich natuurlijk niet ontbreken. Het is dan ook te gek wat RRRags ons vandaag laat horen, dit zouden veel meer bezoekers moeten horen! Het rocktrio weet wel hoe je het publiek kunt opzwepen. Zo zijn de dreunende bassen exact wat de muziek nodig heeft en wat blijft het een klasse om een drummer ook nog eens te perfect te horen zingen.  Ruim een uur lang heeft men in Oss kunnen genieten van een band in topvorm. De begeleidende lichtshow en het geweldige zaalgeluid zorgen ervoor dat er dan ook niets is aan te merken op dit optreden.
Het voelt dan ook onwennig om als bezoeker nadat RRRags het gehele album en een paar oudjes heeft gespeeld de zaal snel weer te moeten verlaten. Het gezellige hangen na een dergelijke show is er helaas niet bij. Ook is het leuk om een woordje te kunnen wisselen met de muzikanten, maar gelukkig zijn de drie heren al snel aan de voorkant van de Groene Engel te vinden, waar een geïmproviseerde merchandise-stand is ingericht. Op gepaste afstand worden de heren bedankt en krijgen bezoekers de mogelijkheid om het nieuwe album aan te schaffen. Menig bezoeker keert dan ook vervolgens met een LP onder de arm gedrukt huiswaarts….
Foto’s door Tamara Hoppenbrouwers (T-Photography)

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00