Home » Flogging Molly support act voor Volbeat in Eindhoven

Flogging Molly support act voor Volbeat in Eindhoven

door Marc Koetse
101 views 2 minuten leestijd

De Amerikaanse punkrockband Flogging Molly is bevestigd als de officiële support act voor het Volbeat concert op 5 september op Strijp-S in Eindhoven. De Finse heavymetalband Amorphis is de special guest voor dit openluchtconcert en zal de avond openen. 

Flogging Molly is in de afgelopen twintig jaar uitgegroeid tot een gevestigde naam in de punkrock. Door Keltische instrumenten als viool, mandoline en accordeon samen te smelten met snoeiharde punkrock creëert de band een geheel eigen en zeer herkenbaar geluid. De livereputatie van de band is vlekkeloos en een show van deze Amerikanen zet gegarandeerd aan tot dansen.

De Finse heavymetalband Amorphis maakte sinds 1990 een grote ontwikkeling door. Ze begonnen als pure deathmetalband maar maakte de switch naar een meer melodisch geluid met progressieve en zelfs folkinvloeden. Volbeat frontman Michael Poulsen is zelf al ruim twintig jaar fan en is dan ook zeer vereerd om samen met de heren op tour te gaan.

Het belooft een avond vol rock ‘n roll en zwaar gitaarwerk te worden. Een optreden van de immens populaire Deense formatie staat garant voor een spectaculaire live-show vol stevige gitaarriffs en een hoog meezinggehalte. In november vorig jaar bewees de band dit nogmaals door een uitverkochte Ziggo Dome op de grondvesten te laten trillen.

Begin vorige jaar kwam het zesde studioalbum van Volbeat uit genaamd Seal the Deal & Let’s Boogie. Met groot succes, want het album kwam in zeven landen op nummer één de ranglijsten binnen. Ook op het nieuwe album blijft Volbeat dicht bij hun geroemde eigen geluid met duidelijke invloeden uit de rock n roll, country, rockabilly en heavy metal.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00