Home » For I Am King – We All Have Demons

For I Am King – We All Have Demons

door Maurice van der Zalm
105 views 2 minuten leestijd

cover For I Am King We All Have DemonsHet begrip female-fronted-band had in eerdere jaren een nogal ‘enge’ (in de betekenis van smal) definitie. Veelal waren dit bands die een vorm van (melodische) gothicmetal speelde en waar het boegbeeld een vrouw was en is. De laatste jaren wordt het begrip female-fronted (mede door Arch Enemy en Arkona) wat ruimer getrokken en zien we dames/vrouwen die hun ‘mannetje’ zeker staan wat betreft een stevig, gortdroog stemgeluid.
Het Amsterdamse For I Am King is zo’n band. Sinds 2013 timmert deze formatie stevig aan de weg en lanceerde hun debuut EP Revengeance in 2013. Daarna ging het snel en werd For I Am King een begrip in het Nederlandse en speelde uiteindelijk in 2015 op de Headbangers Stage op Wacken Open Air. Niet gek voor een stel Hollandse muzikanten. In aanloop naar het eerste volledige album presenteert Redfield Digital de tweede single We All Have Demons.
Een niet onverdienstelijke zet, want ik ben na het beluisteren van We All Have Demons uitermate benieuwd hoe het hele album gaat klinken. Het geluid van For I Am King heeft sterke overeenkomsten met het volle en krachtige geluid van Caliban. Het tempo ligt hoog, maar varieert prettig. Het drumwerk is krachtig en pompt de hele zaak, samen met het basgeluid van Jasper, vooruit. De gitaar ligt er doorheen/bovenop/onder en zorgt voor de nodige spanning. Zangeres Alma tenslotte gromt en grunt de hele boel nog eens flink door elkaar en laat horen dat zij het stevige geluid nog meer body kan geven. Door de subtiele veranderingen en accenten in het nummer blijft het boeien en lijkt het bij iedere luisterbeurt of ik toch weer wat nieuws hoor en ontdek.
Tweede nummer dat ik onder ogen krijg is This Is A Warning. Het nummer geeft blijk van de constante kwaliteit die de band tentoon stelt. Over de hele linie ligt het nummer wat zwaarder in het gehoor. Ook in This Is A Warning wordt er gespeeld met de intensiteit en wordt de nodige spanning opgebouwd om op het moment suprême genadeloos een episch centrum te veroorzaken in een stevige muzikale tsunami met gitaartonen die balanceren op de toppen van torenhoge golven. Ik weet niet wat 2016 allemaal gaat brengen. Ik weet wel zeker dat we dit jaar van For I Am King nog het nodige gaan horen. Houd ze in de gaten.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00