Home » Sturp – Fumigation Of Grain

Sturp – Fumigation Of Grain

door Maurice van der Zalm
145 views 2 minuten leestijd

cover sturp fugimation of grainHet vorige album van het Amsterdamse Sturp sprak ontzettend tot de verbeelding en tot op de dag van vandaag hangt Sturp in mijn hoofd. Niet dat ik het vorige album dagelijks aanzet want het instrumentale werkje luister je niet heel gemakkelijk weg. Ik ben dan ook heel benieuwd wat Fumigation Of Grain me gaat brengen.
Wederom heeft instrumentalist Daan van Eijndhoven het weer geflikt. In Round Bits is het even nodig om al mijn neuronen even in de goede of dezelfde richting te richten om mee te gaan in de bijna hyptoniserende muzikale mantra. Daarna is het telkens afwachten wat je voorgeschoteld krijgt. Ieder nummer is een verrassing. Vanuit de metal liggen er zware en diepe riffs in bijvoorbeeld Safe Working Load¸ Funnel Seek Test of scheurend en schurend in Resurfacing. In dit nummer wordt het geheel lekker uit balans gebracht door een gitaarsolo die er haaks en tegendraads doorheen walst. In Safe Working Load zijn het de ‘bongo’s’ die zorgen dat het geheel mij een flinke psychedelische trip bezorgen. Iets dat trouwens ook Detailed Results aan de orde is. Wat dat betreft kent Sturp geen grenzen. Vanuit een Caribisch karakter wordt Verges op je afgevuurd en ga je via de jazzy-elementen in Worn Flat naar meer funky-invloeden in Canoodling (waar trouwens de psychedelische trip een vervolg krijgt) naar de technotijd in Oven Ready Game.
Evenals op het vorige album is ook de banjo vertegenwoordigd op het nieuwe album. Dit keer nogal subtiel verstopt in het al eerder genoemde Funnel Seek Test.
Wat willen we nog meer zeggen over dit onorthodoxe, avant-gardistische doch zeer intrigerende album. Eigenlijk niets meer. Laat je verbazen. Wees getuige van een jamsessie in Natural Egg Replacer of luister met je ogen dicht in het schemerdonker naar het spannende Sort Facility. Pas er echter wel op dat je het album niet in een onbewaakt ogenblik zomaar in je cd-speler en/of computer stopt. Van de schrik bekomen kun je niet meer terug en ben je, gefascineerd door het geheel, niet meer los te komen van het album totdat het afgelopen is.
Maar dan heb je altijd ook nog de bijbehorende DVD waarop bij elk nummer een video geschoten is. Wees gewaarschuwd!
Website

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00