Home » Inishmore – The Lemming Project

Inishmore – The Lemming Project

door Edwin Knip
168 views 2 minuten leestijd

Inishmore_The-Lemming-ProjectEen subtiele combinatie van metal, progressive, rock en folk, vanuit de Zwitserse alpen rolt de muziek van Inishmore Europa in.
Zangeres Michela Parata weet krachtige vocalen neer te zetten wanneer dat nodig is, zoals in Cup Of Lies en Merciful, maar als het nodig is, kan er ook gevoelig en sereen gezongen worden, zoals stukken in Finally A Love Song en Where Lonely Shadows Walk. De teksten op het album schetsen geen positief beeld, het Kingdom Come staat op het punt om in te storten, en de mensheid zal als een troep lemmingen van de rotsen vallen. Samen met gitaristen Fabian Niggemeier en Jarek Adamowski, toetsenist Pascal Gysi en drummer Alex Ortega wordt een complex en doordacht stuk muziek gepresenteerd. Het album opent stevig, hard en snel met Cup Of Lies en Merciful gevolgd door het zo mogelijk nog sneller gespeelde Better Off Dead. Dan volgt er een onverwachte wending in de muziekstijl, Finally A Love Song kent folk elementen en wisselt ballad achtige zang af met stevige rock. Een erg mooi nummer. Het nummer Manifest is meer gebaseerd op klassieke rock. Het gaat er over dat de wereld langzaam aan het sterven is, het is tijd om in te grijpen als het al niet te laat is.
Het album sluit af met een akoestische versie van When Lonely Shadows Walk, voorafgegaan door het mooie, ruim twaalf minuten durende titelnummer The Lemming Project. Een mooi, rustig intro met piano gevolgd door een duet. Langzaam wordt het nummer dreigender, sneller en rauwer. We worden gewaarschuwd dat we afstevenen op dat ene punt waar we het tij niet meer kunnen keren. Het nummer wordt sneller, de zang wat smekend, alle emoties komen los. Ook aan het eind komt er weer een subtiel rustpunt, het tempo wordt verlaagd en de piano partij stuurt het nummer.
Vooralsnog staan er alleen live data in Zwitserland op de tour lijst van de band, maar dit album rechtvaardigt zeker een tour buiten de landsgrenzen. Het wordt tijd dat de rest van Europa deze band ook live aan het werk ziet.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00